AKP'den Ayasofya imamına ayar: Herkes kendi işini yapmalı

AKP'den Ayasofya imamına ayar: Herkes kendi işini yapmalı
'Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor.'

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'ın "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik madye propagandasıdır" sözleri hakkında "Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Haber Global'den Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Ayasofya’ya baş imam olarak atanan Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sosyal medya platformu Twitter'dan kamuoyunun tepkilerine yol açan açıklamalar yapmıştı. 

Medyanın kadın cinayetlerindeki tutumunu hedef alan Boynukalın, "Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını" savunmuştu.

'PROPAGANDADIR'

Mehmet Boynukalın, kişisel Twitter hesabından şunları yazmıştı:

"Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır.

Ey insanlar! Şüphesiz, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve tanışasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerliniz ona karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz, Allah en iyi bilen ve her şeyden haberdar olandır (Hucurat suresi 13)"

'PROBLEMLİ GÖRÜYORUM'

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, dün katıldığı programda konunun sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Kadın - erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum."

Zengin'in programdaki diğer açıklamaları ise şöyle:

'ÇIPLAK ARAMA'

Anayasa mahkemesine başvurular var. Bu uygulamanın var olması İnsan Hakları İhlali konusu olduğu anlamına gelmez. Türkiye'de bu tür arama hiç yoktur demiyorum. Madem böyle bir mesele var bir zahmet bunun şikayetini de yapın. Bu kadınların tamamı şikayetçi olmasını beklerdim, ama şikayetçi değiller. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.

'HDP KARARINI YARGI VERECEK'

Sizce HDP kapatılmalı mı? sorusu üzerine) Bu sorunun cevabını siyaset değil adalet ve yargı verecek. Bu kararı sanki siyaset veriyormuş gibi anlatılmasını da problemli olarak görüyorum. HDP grubunun genel kuruldaki tavrı terörle arasına mesafe koymayan bir parti. Bu kararı yargı karar verecek.

'MELİH BULU'YA HAKSIZLIK YAPILDI'

Melih Bulu'yu çok yakınen tanıyorum. Ve bu olay Melih beye büyük haksızlık. Hukuken mümkün olduğu için o da başvurdu. O kadar akademisyen içinde o uygun görülmüş. Boğaziçi'nin kendi kuralları varmış gibi değil bu. Öğrenciler itiraz edebilirler ama artık oraya siyaset giriyorsa. Terör örgütlerinden oraya akınlar oluyorsa mesele büyütülmek istendi. Orada mevzuata ya da hukuka ayrı bir olay yok.

Öne Çıkanlar