AKP'den CHP'ye Demirtaş ziyareti eleştirisi

AKP'den CHP'ye Demirtaş ziyareti eleştirisi
AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP ve Kılıçdaroğlu'nu Selahattin Demirtaş ve Füsun Demirel'e sahip çıkmakla eleştirdi.

HABER MERKEZİ - AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'la birlikte sanatçıların sınır ziyaretine getirdiği eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

Mahir Ünal, isim vermeden tiyatro sanatçısı Füsun Demirel'i kastederek "Kılıçdaroğlu, 'gerilla annesi oynamak istiyorum' diyen sanatçı benzerlerine sahip çıktı" dedi.

Ünal, 'Kandil destekçisi' diye nitelediği HDP'nin eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı "Hapishanede ziyarete gitmeyi sorun olarak görmeyen CHP'nin Mehmetçik'i ziyarete giden sanatçıyı sorun haline getirdiğini" söyledi.

AKP Sözcüsü Ünal şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanımızın yaptığı sınır karakolu ziyareti üzerinden ana muhalefet partisinin saldırıları oldu. Sanatçılara yönelik ifadeler çirkin ve terbiye dışı. Sanatçılarımız oraya vatan millet sevgisiyle gittiler. Bir görevi ifa ettiler. Orada olmak isteyen başka sanatçılarımız da vardı. Kılıçdaroğlu halkın sanatçısı ve sarayın sanatçısı gibi çirkin bir dil kullanmıştır.

Sorumlu davranmamız Kılıçdaroğlu'nun her grup toplantısında bize hakaret etmesine hak vermiyor. Kemal Kılıçaroğlu bu tavrından vazgeçmelidir. Biz 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Şunu unutmasınlar tehdit ettikleri siyasi irade 15 Temmuz cehenneminden çıkmıştır. Bize ettikleri hakaretlerden geri duracak değiliz. Aynı şekilde cevap vermesini biliriz. Ama biz onlara cevap verirsek bu seviyesizlik bu topluma da zarar verir. Biz onların seviyesine inmiyorsak bizim onlardan çekindiğimiz ya da onayladığımız anlamına gelmiyor.''

Zeytindalı Harekatı'nı siyasetin başarısı olarak görmeyeceksek, nereye koyacağız? Kılıçdaroğlu sanki ordumuz gitmiş kendisi yapmış gibi siyasi iradeyi yok saymaktadır.

Kılıçdaroğlu kürsüye çıkıp antidepresan almış gibi ağzına geleni söylüyor, çirkin ifadeyi kullanıyor. Bu kadar konfor bu kadar rahatlık siyasette olmaz. Muhalefet olarak sorumluluk almayabilirsiniz ama biz burada evcilik oynamıyoruz. Bir taraftan terörle mücadele edeceğiz bir taraftan da terör sevici Kemal Kılıçdaroğlu ile uğraşacağız. Kimse bize hakaret etme hakkına sahip değildir. Kendilerinin hakaret etme hedefine oturmuş bir iktidar yok. Bunu anlamaları bilmeleri gerekiyor.''

Biz mücadelemizi hukuk nezdinde vereceğiz. Bizler artık CHP'nin yalanlarına cevap vermekten, hakaretlere dava açmaktan bıkmış usanmış durumdayız. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye terör sevici bir muhalefeti hak etmiyor. Buradan gerçek CHP'lilere sesleniyorum, artık bu duruma el koyun. Bu artık Türkiye'yi geren bizi geren siyaseti rehin alan Türkiye'nin gündemini rehin alan bir hale geldi."

Öne Çıkanlar