AKP kongreleri bitti, yasaklar başladı

AKP kongreleri bitti, yasaklar başladı
Pandemi risk haritasına göre çok yüksek risk grubunda bulunan Rize’de İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yeni yasak kararları aldı.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK- AKP kongre salonunun ‘lebaleb’ dolduğu Rize’de, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi dün toplanarak yasak kararları aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Rize kongresinde dile getirdiği "Maşallah salonumuz lebaleb dolu" sözleri tepki çekmişti. Önceki gün de AKP Rize Milletvekili Muhammet Avcı’nın da katıldığı, partili bir iş insanının marketinin açılış töreninde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması kent halkının tepkilerine yol açmıştı.

Rize, pandemi risk haritasına göre çok yüksek risk grubunda yer alıyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Kemal Çeber başkanlığında dün toplandı. Toplantı sonrası ikinci bir emre kadar işyeri, sivil toplum kuruluşları vb. yerlerin açılış, kokteyl, kurdele kesme gibi bir arada bulunmayı gerektirecek etkinliklerin yasaklanmasına karar verildiği açıklandı.

İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin kararları şöyle:

  • Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saatleri 21.00-05.00 olarak devam edecek.
  • Hafta sonu ise Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00 saatleri arasında, Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.
  • 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı yurttaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate çıkarıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı yurttaşlar şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.
  • Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme-içme yerleri 10:00-20:00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.
  • Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlik ile işyeri, sivil toplum kuruluşları vb. yerlerin açılış, kokteyl, kurdele kesme gibi bir arada bulunmayı gerektirecek etkinlikleri yasaklandı.
  • Nikah törenlerine katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere izin verilecek.
  • Halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler kapalı kalmaya devam edecek.
  • Kentte uzaktan eğitime devam edilirken, Kuran kursları yüz yüze eğitim yapabilecek.

 

 

Öne Çıkanlar