AKP'li belediye LGBT yönetmeliğini kabul etti

AKP'li belediye LGBT yönetmeliğini kabul etti
Eyyübiye Belediyesi, LGBT haklarını da içeren yönetmeliği belediye meclisinde kabul etti, bir gün sonra ise durum fark edilince değişikliğe gidildi.

Urfa’da bulunan  merkez ilçe Eyyübiye’de AKP’li belediye yönetimi, LGBTİ haklarını içeren yönetmeliği mecliste oylayarak kabul etti.

Belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Alkan tarafından hazırlanan yönetmelik, önce Yazı İşleri Müdürü İsmail Kaya’ya ardından da Başkan Mehmet Kuş’un onayıyla Meclis'e sunuldu. Meclis’e gönderilen yönetmelik oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

Ancak Meclis’te oylamaya sunulan yönetmelikte, "Toplumda dezavantajlı konumda bulunan LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, trans ve interseks bireyler), etnik ve dini azınlıklar, sığınmacı ve mülteciler gibi çeşitli sosyal gruplara yönelik veri toplama, hizmet üretme ve belediye politikalarını yurtdışı ve yurtiçindeki STK’larla işbirliği içinde hazırlamak" ifadeleri yer aldığı görüldü.

Ajans Urfa‘nın haberine göre kabul edilen yönetmelik yürürlüğe girerken, Eyyübiye Belediyesi yetkilileri durumu bir gün sonra fark etti ve söz konusu ibarrelerde değişikliğe gidildi.

Belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Alkan’ın yönetmeliği internet üzerinden indirdiği ve CHP’li ya da HDP’li bir belediyeden "kopyala-yapıştır" usulüyle aldığı belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar