AKP'li Cora: Yeşil Yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir

AKP'li Cora: Yeşil Yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir
AKP'nin Doğu Karadeniz yaylalarını alt üst eden Yeşil Yol sevdası bitmiyor.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK- AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, Danıştay tarafından 2. kez durdurulan Yeşil Yol Projesi'nin son durumunu görüşmek üzere Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi(DOKAP) Başkanı Yusuf Mengi’yi dün ziyaret etti. 

Milletvekili Cora, "Yeşil Yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir. Bu milletimizin hissiyatı ve ortak talebidir. Bölgemizin kaderidir. Mahkemenin kararı hukuki değildir" dedi.

'YEŞİL YOL SIRADAN BİR YOL DEĞİLDİR'

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, Danıştay tarafından 2.kez durdurulan Karadeniz Bölgesi'nde, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nin akıbetini görüşmek üzereDOKAP Başkanı Yusuf Mengi’yi ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. Vekil Cora, Yeşil Yol’un sıradan bir yol olmadığını, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için son derece önemli bir turizm güzergâhı olduğunu söyledi. 

'MAHKEME KARARI HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR'

Danıştay’ın Yeşil Yol’u durdurma kararını değerlendiren ve mahkeme kararını da eleştiren vekil Cora, "Mahkemenin Yeşil Yol’u iptali kararı, hukuka yasalara ve mevzuata göre doğru değildir. Karar temyiz aşamasındadır. Yeşil Yol, yeni bir yol projesi değildir. Bir güzergâhın adıdır. Bu güzergâh turizm güzergâhıdır ve hâlihazırdaki mevcut yollardır. Bu yolların sanat yapıları ile iyileştirilmesinin kime ne zararı vardır? Aksine bölge ekonomisine ciddi katkısı vardır."

'YEŞİL YOL BÖLGENİN KADERİDİR'

"Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için yeşil yol elzemdir. Yeşil Yol, bölgenin kaderidir. Dolayısı ile bundan sonraki süreçte yeşil yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir. Bu milletimizin hissiyatı ve ortak talebidir" şeklinde konuştu.

Yeşil Yol güzergahında şu ana kadar 150 km. asfalt serildiğini de sözlerine ekleyen Vekil Cora, Yeşil Yol’da beton ve stabilize yol yapımının da tamamlandığını ifade etti.

BEKAROĞLU SORUŞTURMA İSTEMİŞTİ

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, geçen ay aldığı kararla Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin doğa harikası yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesini durdurmuştu.

Danıştay’ın kararı sonrası CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Karadeniz yaylalarına verdiği geri dönülemez hasarın sorumluları hakkında soruşturma açmasını isteyerek, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun verdiği Yeşil Yol’un iptali ve durdurulması kararını TBMM’nin gündemine getirmiş, Yeşil Yol kararının bir an evvel uygulanmasını ve Karadeniz yaylalarına verdiği geri dönülemez hasarın sorumluları hakkında soruşturma açmasını istemişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2016 yılında onaylanan Ordu-Trabzon-Rize-Giresun-Gümüşhane-Artvin planlama bölgesini etkileyen çevre düzeni planı revizyonunun iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada oy birliğiyle yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti.

Öne Çıkanlar