AKP'li Üsküdar Belediyesi kamu arazisini satışa çıkardı: Adeta adrese teslim bir ihale

AKP'li Üsküdar Belediyesi kamu arazisini satışa çıkardı: Adeta adrese teslim bir ihale
Kapalı zarf usulü ile 3 kişiden teklif alınacak diyen Avukat Mete, 'Arazinin otel yapılmak üzere satışı, Üsküdar Belediyesi'nin halk için değil rant için çalıştığının açık göstergesi' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- AKP'li Üsküdar Belediyesi Altunizade'deki değerli araziyi satışa çıkardı. 

Üsküdar Belediyesi'nin araziyi satışa çıkarması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeleri İstanbul 10'uncu İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak arazinin satışının durdurulması için dava açtı. 

Konu ile ilgili Artı Gerçek'e konuşan Avukat Ayça Betül Kını Mete, Üsküdar Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arazinin değerli turistik tesis alanı olduğunu ve satış değerinin çok altında bir bedelle satışa çıkarıldığını vurguladı. 

Avukat Mete, arazi satışının kapalı zarf usulü ile 3 kişiden teklif alınarak yapılacağını vurgulayarak, "Adeta adrese teslim bir ihaledir" dedi. 

Avukat Ayça Betül Kını Mete

'ÖZEL MÜLKİYETE SATIŞ'

Mete, "Üsküdar halkının yoğun bir otopark, yeşil alan ve üniversiteler ilçesi olarak öğrenci yurdu gereksinimi olmasına rağmen, bu arazinin özel mülkiyete otel yapılmak üzere satışı, Üsküdar Belediyesi'nin halk için değil rant için çalıştığının açık göstergesidir" dedi. 

'HALKIN ARAZİSİ SATILIYOR'

Üsküdar Belediyesi'nin 2014 yılından 2020 yılına kadar sattığı gayrimenkul toplam alanın 78 bin 612 metrekare olduğunun altını çizen Avukat, "Üsküdar Belediyesi bütçesi itibariyle bu satışlardan elde edilen kamusal gelire  ihtiyacı olmaması rağmen, Üsküdar halkının malı olan arazileri, adrese teslim ihalelerle hiç bir şeffaflık ve kamusal denetim olmadan sürekli satmıştır, burdan gelen gelir de  Üsküdar halkı İçin harcanmamıştır" diye konuştu. 

TOPLUMSAL FAYDA ÜRETECEK PROJELER İÇİN KULLANILSIN

CHP Meclis Üyeleri, belediyesinin satıştan vazgeçmesi yönünde çağrıda bulunarak söz konusu kamu arazinin toplumsal fayda üretecek yurt, kreş vb projeler için kullanılmasını talep etti.

Öne Çıkanlar