AKP’liler kedi benzetmesini beğenmedi

AKP’liler kedi benzetmesini beğenmedi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısında CHP’li Yavuzyılmaz’ın, “‘Ey, Facebook’ diyerek kaplan kesilenlerin kedi edasıyla, eleştiri getirmeleri şaşırttı’ sözleri tartışma yarattı.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nunda CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın, AKP’li üyeleri kediye benzetmesi tartışma yarattı.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun, son toplantılarından birinde Facebook Kuzey Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Direktörü Azzam Alameddin konuk edildi. Toplantıda iktidar milletvekillerinin hiç eleştiri getirmemeleri üzerine CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, "‘Ey, Facebook’ diyerek kaplan kesilenlerin bugün adeta bir kedi edasıyla, eleştiri getirmekten imtina ettiklerini görmek beni şaşırttı" dedi.

Bu sözler üzerine komisyonda konuğun önünde ateşli bir tartışma yaşandı. AKP'li Mustafa Canbey, "Doğru konuş. Sözünü geri alır mısın Sayın Vekil, öyle bir dil yok" derken, Zafer Işık da "Kedi bir hayvan, biliyorsun değil mi?" diye söze karıştı.

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman tartışmaya dahil olarak, "Bu sorumluluk makamında oturan bir milletvekilinin TBMM çatısı altında bu sorumsuz dilini kınıyorum. Bunlar çok anlamsız, bir milletvekiline yakışmayan sözler" diye itiraz etti. Tartışma daha büyümeden, başka bir konuşmacıya söz verilerek, konu kapatıldı.

Öne Çıkanlar