CHP'li Belediye Meclisi'ni basmak isteyen AKP'lilere kapıyı polis açtı

CHP'li Belediye Meclisi'ni basmak isteyen AKP'lilere kapıyı polis açtı
Mersin Belediye Meclisi'ni basmak isteyen AKP Gençlik kolları salona alınmadı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, gençlik kollarından 300 genç ile Mersin Belediye Meclis’ine geldi. 30 Kasım, Salı günü içeri girmek isteyenlerle belediyenin görevlileri arasında tartışma yaşandı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak ile gelen ve salona giremeyen grup engellendiği için gerilim çıktı.

Yaşanan gerilimi izleyen Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı, belediye meclis kapısındaki duruma müdahale etmedi. Belediye meclisindeki partililer ve görevlilerin kararlı tutumu ile AKP’li 300 kişilik grup engellendi.

Olayı AKP’li belediye başkanının organize ettiğini öne süren Başarır, şunları söyledi:

"Akdeniz’in AKP’li Belediye Başkanı, organize bir şekilde Büyükşehir Belediye Meclisi’ni basmaya kalkıyor. Polis müdahale etmiyor. Görüntülerde AKP Mezitli ilçe başkan yardımcıları var. Millete hakaretler ediyor bu belediye başkanı. Kimse unutmasın. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’mız bizim gözbebeğimizdir, Mersin’in gözbebeğidir. Ona hukuksuz bir şekilde organize saldırı yapanlar, kimleri, hangi derin güçleri arkasına alırsa alsın karşısında bizi bulur ve ona uzanan elleri kırarız. Yapılan, millet iradesine bir darbedir."

Öne Çıkanlar