AKP'lilerin karakoldan çevirdiği cemevi kapandı

AKP'lilerin karakoldan çevirdiği cemevi kapandı
Seçim dönemleri büro olarak kullanılan karakoldan bozma cemevi Aleviler'in ilgi göstermemesi nedeniyle kapandı.

İzmir'de bulunan Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde karakol olarak kullanılan daha sonra AKP’li yöneticinin başkanlığını yaptığı Evrensel Alevi Bektaşi Derneği tarafından cemevine dönüştürülen ve Hz. Hüseyin adı verilen mekan ilgi görmeyince kapandı.

TARİŞ direnişi döneminde kurulan Güzeltepe Polis Karakolu yetersiz kaldığı gerekçesiyle boşaltılmış ardından AKP’li yönetici Avukat Ali İhsan Şahin’in başkanlığını yaptığı Evrensel Alevi Bektaşi Derneği tarafından cemevine dönüştürülerek Hz. Hüseyin Cemevi adı verilmişti.

Seçim dönemlerinde ise  AKP’nin seçim bürosu olarak  kullanılan Hz. Hüseyin Cemevi’ne bölgede yaşayan Alevi yurttaşlar ilgi görmeyince kapatıldı.

'İŞKENCEHANEDEN ÇEVRİLDİ'

Cemevinin kapanmasını değerlendiren PSAKD Çiğli Şube Başkanı Cevat Okur, Güzeltepe Mahallesi’nin 1980’li yıllarda Tariş direnişine büyük katkısı olan bir mahalle olduğunu dile getiren Okur, o dönemde kurulan ve işkencehane olarak kullanılan Güzeltepe Karakolu’nun, 2015 yılında AKP yöneticiliğini yapan Avukat Ali İhsan Şahin tarafından Hz. Hüseyin Cemevi olarak dizayn edilip kullanıldığını belirtti.

Cemevinin yapılış amacının mahalledeki asimilasyonu hızlandırmak ve halkın arasındaki birlik beraberliği yok etmek olduğunu belirten Okur, "Mahalledeki duyarlı insanlar provokasyona gelmiyorlar, o projeyi ellerinin tersiyle itiyorlar. Orada beş yıla yakın bir süre Ali İhsan Şahin’in dışarıdan getirdiği provokatörlerle asimilasyon için uğraştılar fakat bunu başaramadılar. Başaramayınca da kapatmak zorunda kaldılar. O proje orada tutmadı. Halk demokratik bir tepki gösterdi. Yani gidip gelmediler, ilgilenmediler, gidip gelenlerin selamını bile almadılar, yani ilgisiz kaldılar ve taban edinemediler" dedi.(PİRHA)

Öne Çıkanlar