AKP referanslı şirkete 4,5 milyon liralık yapılandırma reklamı

AKP referanslı şirkete 4,5 milyon liralık yapılandırma reklamı
SGK'nın reklam için anlaştığı şirketin referansları arasında bakanlıkların yanı sıra AKP de yer aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) borç yapılandırması kampanyasının reklamları için 4 milyon 500 bin TL ödediği açığa çıktı.

SGK, "7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında tanıtım kampanyası için reklam ve tanıtım hizmeti aldı. Reklam ve tanıtım hizmeti alımı işi için 15 Ocak’ta gerçekleştirilen ihalede, kamu ihalelerinde kayırmacılığa yol açtığı gerekçesiyle tartışılan, 'Pazarlık 21B' yöntemi kullanıldı.

Amacı, borçlulara ulaşmak ve bilgilendirerek ödemeyi artırmak amacıyla ulusal haber kanalları, ulusal gazeteler, sosyal medya, internet sitelerinde reklam ve tanıtım kampanyası hizmet alımı" olarak açıklanan ihaleye, dört şirket teklif verdi.

Birgün'ün haberine göre; en yüksek teklifin 5,5 milyon TL, en düşük teklifin ise 4,1 milyon TL olduğu öğrenildi. SGK Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, dört şirketin katıldığı ihaleye gelen teklifleri değerlendirdi. Değerlendirmenin tamamlanmasının ardından TAB Tanıtım Organizasyon Şirketi ile 22 Ocak’ta sözleşme imzalandı. İşi başlama tarihi 22 Ocak 2021, bitiş tarihi ise 31 Ocak 2021 olarak belirlendi.

REFERANS ARASINDA AKP

SGK’nin reklam ve tanıtım ihalesini kazanan şirketin referansları arasında Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanı sıra AKP de yer alıyor. Ankara merkezli şirket, tanıtım ve organizasyon alanlarında hizmet veriyor.

Öne Çıkanlar