'AKP, Akar'ın talebiyle TSK içindeki hiyerarşiyi bozacak bir hamle yaptı'

'AKP, Akar'ın talebiyle TSK içindeki hiyerarşiyi bozacak bir hamle yaptı'
Gazeteci Sedat Bozkurt, Bakan Hulusi Akar'ın talebi üzerine Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler için emekli olma yaş şartının beş yıl uzatıldığını yazdı.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında AKP içinde Hulusi Akar dışında Milli Savunma Bakanlığı'na oturtulacak tek bir ismin dahi bulunmadığını dile getirdi. 

"AKP’nin de içinde yer aldığı muhafazakâr sağ siyaset yıllarca genelkurmayın sivil iradeye, en azından başbakan yerine savunma bakanına bağlanmasını savundu ama iktidardaki ilk işi, Milli Savunma Bakanlığı gibi sivil siyasi bir makamı askerleştirmek oldu" diyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Bir genelkurmay başkanı o koltuğa oturdu. Bu da ayrıca bir dramdır. Bu nedenle, sivil makamı temsil eden Hulusi Akar’ı sürekli askeri üniforma benzeri giysi ile görüyoruz, her ziyaretinde askeri düzen ve asker selamlarına da tanıklık yapıyoruz.

TSK içinde hiyerarşiyi de iyice bozacak bir hamle yaptı AKP, Akar’ın talebi üzeri, genelkurmay başkanının emekli olma yaş sınırını Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler için 1’er yıllık sürelerle de olsa 5 yıl uzatıyor. Bunun gerekçesi halen anlaşılmış değil. Yapılacak seçimlerin sonuçlarına göre en geç 1 yıl sonra, belki de Erdoğan’ın tercihi ile bir ya da birkaç ay sonra bakanlık koltuğundan ayrılma ihtimali olan bir bakan böyle bir kurguyu niye yapar? Birileri anlatsa da öğrensek."

'ANKETLER GİZLİCE TAHLİL EDİLDİKTEN SONRA ORTADAN KALDIRILIYOR'

Bozkurt yazısında ayrıca iktidar partisinde yaşananlara dair şunlara işaret etti:

"Bir dönem öncesinde olumsuz tablo çizen partilileri ikna edebilen Erdoğan artık sadece 'Size katılmıyorum' demekle yetiniyor. Yani yeni bir öykü yok. Anketler de parti içindeki bu moralsizliği kalıcı hale getirmeye yetiyor. Eskiden sayfa sayfa yayınlanan AKP’yi hatta AKP’nin üzerinde Erdoğan’ı önde gösteren anketler artık gizlice tahlil edildikten sonra ortalıktan kaldırılıyor."

Devamında Erdoğan'ın belki de politik hayatının en sıkıntılı dönemini yaşadığını dile getiren Bozkurt, "Eskiden yaptığı zaman gücünü tahkim ettiği, arttırdığı her hamle şimdi amacına ulaşmadan olumsuz sonuçlanıyor hatta ayağına dolanıyor. Dış politikadaki politika değişiklikleri, ekonomiye ilişkin açıklamaları bunun somut örnekleri" dedi.

Öne Çıkanlar