AKPM, 24 Haziran Gözlem Raporu'nu onayladı

AKPM, 24 Haziran Gözlem Raporu'nu onayladı
24 Haziran genel seçimlerini 28 üyesiyle izleyen  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, gözlemci heyetin raporunu oy çokluğu ile kabul etti.

AKPM Seçim Gözlem Heyeti’nin başkanlığını yapan Olena Sotnyk tarafından hazırlanan 24 Haziran Genel seçimleri aporu AKPM Genel Kurulu’nda onaylandı.

Seçimlerin eşit ve adil şartlarda yapılmadığına dikkat çekilen raporda, AKP’nin devlet imkanlarını kendi çıkarına ve kötüye kullandığı belirtildi.

AGİT ve Venedik Komisyonu’nun Ankara’ya yapmış olduğu önerilerin dikkate alınmadığına dikkat çekilen raporda HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk koşullarında yarışmak zorunda olduğu vurgulandı. Kürt illerindeki sandıkların taşınmasının katılımın düşürülmesi imajına yol açtığı belirtilirken, "OHAL koşulları demokratik tartışma alanını ve çoğulculuğu kısıtladı" denildi.

Oylama öncesinde gözlemlerini aktaran milletvekilleri seçim bürolarında meydana gelen usulsüzlüklere de dikkat çekti.

Raporun seçim gününe ilişkin bölümünde, 124 büronun ziyaret edildiği, 17 seçim bürosunda ise oyların sayımının gözlemlendiği belirtildi.

Rapor 24 Haziran seçimlerini AKPM’nin 28 üyesiyle İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Diyarbakır’daki seçim bürolarında gözlemci heyetin başkanlığını yapan Olena Sotnyk tarafından hazırlandı.

AKPM, Seçim Gözlem Heyeti’nin raporunu oy çokluğu ile onayladı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar