Zamları protesto ettiği için gözaltına alınan çerçinin isyanı sürüyor: Akşamdan sabaha 5 TL zam gelir mi?

Zamları protesto ettiği için gözaltına alınan çerçinin isyanı sürüyor: Akşamdan sabaha 5 TL zam gelir mi?
Elindeki mikrofonla artan zamlara ve ekonomik krize isyanıyla tanınan çerçi Abdullah Onar, bu kez Van’da zamları protesto etti.

Zamlara protestosuyla tanınan çerçi Abdullah Onar, ekonomik krize isyan ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Akşamdan sabaha 5 TL zam gelir mi?" diye sordu. 
 
Elindeki mikrofonla artan zamlara ve ekonomik krize isyanıyla tanınan çerçi Abdullah Onar, bu kez Van’da zamları protesto etti. Van’ın en işlek noktalarından biri olan Beşyol Caddesi’nde krize isyan eden çerçi Onar, Van Valiliği’nin 20 Temmuz 2016’dan bu yana sürdürdüğü eylem ve etkinlik yasağından nasibini aldı. Onar, dün (14 Kasım 2021) Beşyol Caddesi’ne ikinci kez taşıdığı isyanında, AKP’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvası, markette alışveriş yapmaya davet etti. Bir teneke yağın 400 TL’ye çıktığına dikkat çeken Onar, "Ben dün akşam 60 TL aldığım hurma, şimdi 70 TL oldu. Devlet nerede? 3 buçuk kilo olan leblebi 32 TL alıyordum, şimdi 70 TL olmuş. Her gün zam her gün zam ne olacak?" diye sordu. 
 
Çerçinin isyanına müdahale eden polis, valiliğin eylem ve etkinlik yasağı gerekçesiyle zorla mikrofonunu elinden aldığı Onar’ı gözaltına aldı. Emniyet ifadesinin ardından serbest bırakılan Onar, Mezopotamya Ajansı’na konuştu. 
 
KİMSE EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR
 
Daha önce Ağrı’da ve yine Beşyol Caddesi’nde benzer protesto eylemleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Onar, zamlar nedeniyle halkın alışveriş yapamaz hale geldiğini söyledi. Gece 10 TL olan bir ürünün sabah 15 TL’ye çıktığını belirten Onar, bir koli hurmanın bir gün arayla 60 TL’den 65 TL’ye çıkmasını örnek gösterdi. "Bir eşyaya sabaha kadar 5 TL zam gelir mi?" diye soran Onar, "Ben köylere gittim, eşya satamadım. Geldim çarşı merkezinde bu durumu protesto ettim. Devlet de halk da sesimi duysun. Kimse evine ekmek götüremiyor. Bir çuval un olmuş 250 TL! Milletvekilleri koltuklarından kalkıp, gelin baksınlar, alışveriş yapsınlar, milletin halini görsünler. Devletin buna bir çözüm bulması için protesto ediyorum. 60 TL aldığım bir koli çocuk cipsi, 75 TL olmuş" dedi. 
 
‘PROTESTO ETMEYE DEVAM EDECEĞİM’
 
"Ben haklıyım" diyen Onar, gün içinde peş peşe yapılan zamlara tepki gösterdi. Durumu protesto etmek amacıyla satamadığı eşyalarını ücretsiz dağıttığını dile getiren Onar, "Satış yapamıyorum, halkım yesin. Bedava hurma dağıttım. Kimse sesimi duymuyor. Zam geldi demekten utanıyorum, zararla satıyorum. 22 TL aldığım üzümün kilosunu 20 TL’ye sattım. Her gün, her gün zam olmaz. Protesto etmeye devam edeceğim, bir çözüm bulsunlar" diye seslendi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar