Aleviler ötekileştirilmeye karşı sokağa çıkıyor

Aleviler ötekileştirilmeye karşı sokağa çıkıyor
Danıştay’ın 'cemevlerinin elektrik giderleri Diyanet bütçesinden karşılanacak' kararına rağmen İçerenköy Cemevi’ne icra gelmesi Alevi toplumunu ayağa kaldırdı.

HABER MERKEZİ - Danıştay'ın cemevlerinin elektrik giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanmasına karar vermesine, AİHM’in cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi hükmüne atıfta bulunmasına rağmen Alevilerin inanç mekanları olan cemevleri hala yıkım yada haciz kararlarıyla karşı karşıya.

En son Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İçerenköy Cemevi'ne, elektrik borcu nedeniyle İstanbul Anadolu 10. İcra Müdürlüğü’nden icra kararı geldi.

'İCRA, MAHKEMENİN 'ÖDEME' KARARINA RAĞMEN GELDİ'

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi İçerenköy Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay'ın Yurt gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu paranın ödenmeyeceğine dair mahkeme kararı olmasına rağmen icra takibine yönelik tebligat aldıklarını söyledi.

Kurum başkanlarıyla gerçekleştirilen istişarenin ardından pazartesi günü 10. İcra Dairesine itirazda bulunacaklarını ve karşı dava açacaklarını söyleyen Ay, alınmış kararlar olmasına rağman hala Aleviliğin tanınmıyor olmasından büyük kaygı duyduklarını belirtti:

"Dava kazanılacaktır mutlaka. Elektrik parasının ödenmesi anlamında da sıkıntımız yok. Bizim takıldığımız noktalar bunlar değil. Sistemin, mevcutta alınmış kararlar olmasına rağman hala Aleviliği tanınmıyor olması en büyük kaygı ve sorunumuz. Biz işe bu noktadan bakıyoruz. Elektrik faturasının ödenip ödenmemesi çok problem değil. Bir şekilde ödenir ama nereye kadar? Aleviler ne zamana kadar bu ülkede kabul görecek ya da ne kadar ötekileştirilecek? Hala ikinci sınıf insan muamelesi görülmesi asla kabul edilmeyecek bir durnumdur. Bizim mücadelemiz bu yöndedir."

ALEVİLER ÖTEKİLEŞTİRİLMEYE KARŞI SOKAKTA DUR DİYECEK

Sadece Pir Sultanlar değil, bütün Alevi kurumlarına ulaşıp, kitlesel katılımla bir açıklama yapmayı planladıklarını ifade eden Ay, "Geniş kalımla ve sesimizi daha gür çıkarmak için... Genel başkanlar ve kurumlar şu an bunun çalışmasını yapıyor. Birkaç hafta içinde kitselel bir katılımla basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar