Ali Erbaş bir kez daha nefret söylemi ile LGBTİ bireyleri hedef gösterdi

Ali Erbaş bir kez daha nefret söylemi ile LGBTİ bireyleri hedef gösterdi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde korona virüsüyle ilgili konuşmasının ardından 'Eşcinsellik hastalığı beraberinde getiriyor, nesli çürütüyor' dedi.

Ankara Hacı Bayram Camii’nde koronavirüs nedeniyle temsili kılınan cuma namazı hutbesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti" ifadesini kullandı.

Konuşması Diyanet TV’de de yayınlanan Ali Erbaş, "Yılda yüz binlerce insan gayrı meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi ‘zina’ olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor" dedi. Erbaş, "Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte hareket edelim" diye konuştu.

Erbaş, geçen yıl 30 Haziran’da yapılan Onur Yürüyüşü’nü "algı operasyonu ve sapkınlık" sözleriyle hedef göstermiş, bir hafta sonra Diyanet’in cuma hutbesinde Lut Kavmi hatırlatması yaparak, "Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliğe davet eden çabalar sadece bireyin değil bütün bir neslin felaketini hazırlar. Cinsiyet seçimini kişisel bir özgürlük alanı gibi göstererek ilahi iradeyi yok saymak, haddi aşma ve kulluktan sapmadır" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar