Ali Kerimi: KDP yeni Osmanlı’nın bir parçasıdır

Ali Kerimi: KDP yeni Osmanlı’nın bir parçasıdır
Türkiye’nin, Kürdistan bölgesini işgal etmek istediğini belirten siyasi gözlemci Ali Kerimi, operasyona katılan KDP’nin de yeni Osmanlı’nın bir parçası olduğunu söyledi.

Türkiye ve KDP’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı askeri operasyona tepkiler sürerken, Rojnews’e konuşan siyasi gözlemci Ali Kerimi, Türk devleti saldırıların hedefinin sadece PKK değil, Kürdistan bölgesini işgal etmek olduğunu belirterek, Barzani ailesinin de bu girişimlerde onlarla işbirliği yaptığını söyledi. KDP’nin, sadece PKK’ye karşı çıkmakla kalmadığını, aynı zamanda yeni Osmanlı’nın bir parçası olduğunu başından beri gizlemediğini kaydeden Kerimi, Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin, Erdoğan ve MİT Başkanı görüşmesinde çekilen fotoğrafın oturma şekline dikkat çekti.  
 
‘HALK DESTEĞİNİ KAYBETTİ’

KDP’nin, Kürdistan Bölgesi’nin desteğini kaybettiği ifade eden Kerimi, "Sadece para ve verdiği görevlerle imtiyaz sahibi kıldığı Kürt aydınlarından destek alabiliyor. Barzani partisinin gerillalara ve Kandil’e yaptığı baskıya Kürdistan Bölgesi halkı da karşı çıkıyor" dedi. 
 
‘BAŞARILI OLAMIYOR’
 
Türk ordusu her yıl ilkbaharda düzenlediği operasyonların başarılı olamadığını ifade eden Kerimi, "Türk ordusu bölgeye saldırıyor, birkaç bombardıman yapıyor, birkaç köy ve bahçeye zarar veriyor. Ancak gerilla buna karşı çıkıyor ve bu saldırıları boşa çıkarıyor, geri çekilmek zorunda kalıyor" diye konuştu. 
 
‘KDP PADİŞAHIN HİZMETÇİSİ’
 
"Bu saldırıların devam edip etmeyeceği KDP’nin elinde değil, çünkü padişahları devam etmesi emrini veriyor" diyen Kerimi, "Barzani ailesi, Güney Kürdistan halkını önemsemediğini kanıtlamıştır. Bütün çabaları padişahının hizmetine girmek içindir. Bunun için hemen Türkiye’ye giderek padişahın karşısına dikilip, ‘Emiriniz nedir’ dediler. Bu da KDP’nin düşmanın hizmetkarı olduğunu gösteriyor" dedi.   
 
‘TİCARET SEBEBİYLE SUSUYORLAR’
 
KDP’nin bu tutumuna aydınların karşı çıkması gerektiğini belirten Kerimi, sessizliğin sorunlara çözüm getirmeyeceğini söyledi. Kerimi, şunları kaydetti: "Aydınlar, son yıllarda gördük ki, petrol gelirlerinden çaldıkları paralarla yaptıkları ticaret sebebiyle susuyorlar. Ne yazık ki KDP’ye muhalefet olanların bir kısmı aldıkları paralar yüzünden şimdi onların hizmetkarı oldular, hatta Barzani’ye karşı olduğu bilinenlerin bir kısmı da şu anda yüksek perdeden onları savunuyor. Şunu herkes bilsin ki, Barzani Kürt davasının düşmanıdır. Çünkü KDP’nin ağası bugün Türkiye ise yarın da İran olacaktır." (MA)


 

Öne Çıkanlar