Aliağa'da iş cinayeti

Aliağa'da iş cinayeti
Aliağa METAŞ Gemi Söküm'de yaşanan patlamada 1 işçi yaşamını yitirdi.

Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'ndeki bir geminin sökümü esnasında patlama yaşandı. Patlamada 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi ise ağır yaralandı.

METAŞ işletmesinde yaşanan iş cinayeti dün 16.00 sularında gerçekleşti. Yolcu gemisinin sökümü esnasında en altta katta su tahliye edilirken gaz sıkışması nedeniyle patlama yaşandı.

Diğer işçilerin ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri bir işçiyi ağır yaralı şekilde Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.  Diğer işçinin cesedine saatler süren çalışmalar sonucunda ulaşıldı. 

İş cinayetinde yaşamını yitiren kişinin Yılmaz Demir,  Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan işçinin ise Oğuz Taşkın olduğu öğrenildi. Taşkın'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

METAŞ Gemi Söküm A.Ş. yaptığı yazılı açıklamada "Bugün saat 16.00 sularında sökülmek üzere tesisimizde bulunan gemide henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple gerçekleşen patlamada bir işçi hayatını kaybederken bir işçimiz de Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili teknik ve adlı inceleme sonuçlandığında detaylı açıklama kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar