Almanya'da Türkiye'deki demokratik muhalefet konuşulacak

Almanya'da Türkiye'deki demokratik muhalefet konuşulacak
Türkiye'de demokratik muhalefetin durumu ve Selahattin Demirtaş davasında gelinen nokta hakkında Köln'de TÜDAY'ın organizasyonuyla bir tartışma yapılacak.

ARTI GERÇEK- Türkiye demokratik muhalefetinin yaşadığı baskılar hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere Köln kentinde Pazar günü TÜDAY'ın organizasyonuyla (Türkiye-Almanya İnsan Hakları Derneği) "Türkiye'de takip edilme ve direnme arasında demokratik muhalefet" başlıklı bir tartışma yapılacak.

Tartışmanın katılımcıları, Yeşiller Partisi'nin Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin milletvekili Berivan Aymaz, Selahahttin Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Amnesty International Almanya sorumlusu Gabriele Stein, gazeteci ve yazar Günter Wallraf olacak. 

Gazeteci Attila Azrak'ın moderatörlüğünde yapılacak tartışmada ayrıca Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın davasında yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi verilecek.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de Demirtaş’ın itiraz başvurusu ile ilgili olarak 18 Eylül 2019 tarihinde Strasbourg'da bir duruşma gerçekleştirecek.


Öne Çıkanlar