Almanya hükümeti müsteşarı: Türkiye'nin Kuzey Suriye'deki varlığı meşru değil

Almanya hükümeti müsteşarı: Türkiye'nin Kuzey Suriye'deki varlığı meşru değil
Almanya Federal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Maria Flachsbarth, Türkiye’nin kuzey Suriye'deki varlığının uluslararası hukuka göre illegal olduğunu belirterek eleştirdi.

Sol Parti Milletvekili Helin Evrim Sommer’in yönelttiği Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimi ile ilişkiler ve bölgedeki yatırımlara dair yöneltilen bir soru önergesine Federal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Maria Flachsbarth’nın verdiği yanıtta, Türkiye’nin bölgedeki varlığının uluslararası hukuka göre illegal olduğunu belirterek eleştirdi.

ANF'nin haberine göre, Türkiye’nin bölgedeki varlığına dair öne sürdüğü argümanlara Federal Hükümet’ten tarafından inandırıcı bulunmadığını beliren Flachsbarth "Barış Pınarı Harekatı gerçekleştiğinde de hükümetimiz, bu operasyonun uluslararası hukuka uygunluğunu kanıtlayacak nedenlerin olmadığını ifade etti" diye konuştu.

Federal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Maria Flachsbarth, hükümetlerinin Rojava’ya Coronavirus salgını nedeniyle 1 milyon Euro yardımda bulanmayı planladığını bildirdi. Flachsbarth, söz konusu yardımın bölgede bulunan sivil toplum kuruluşları üzerinden yapılacağını ifade etti.

Yanıtı olumlu bulan Sol Parti Milletvekili Sommer ise "Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimi’ne yönelik saldırıları ilk kez yüksek sesle meşru görmemesi önemli bir gelişmedir. Türkiye’nin Kürtlere yönelik savaşında öne sürdüğü gerekçelerin desteklenmemesi olumludur. Hükümetin bu açıklamasını destekliyorum" diye konuştu.

Öne Çıkanlar