Anarşistler Starbucks şubelerini 'kırmızıya boyadı': Starbucks'ın bardakları kahve değil kan dolu

Anarşistler Starbucks şubelerini 'kırmızıya boyadı': Starbucks'ın bardakları kahve değil kan dolu
Lise Anarşist Faaliyet, Etiyopya devletinin Tigray halkına uyguladığı katliamlara karşı İstanbul'da bulunan Starbucks şubelerine kırmızı boyalı eylem düzenledi.

Anıl BAYRAKTAR


ARTI GERÇEK- Etiyopya devletinin Tigray halkına uyguladığı katliamlara karşı Afrika Boynuzu Bölgesi Anarşistleri'nin eylem çağrısı üzerine İstanbul'da eylem yapan Lise Anarşist Faaliyet (LAF), İstanbul'da Starbucks'ın 3 şubesini kırmızıya boyadı.

En önemli geliri kahve olan Etiyopya devletinin yüzyıllardan bu yana Tigray halkına uyguladığı soykırıma ve Starbucks şirketi üzerinden Tigraylıların yaşadığı sömürüye karşı Afrika Boynuzu Bölgesi Anarşistleri, dayanışma ve doğrudan eylem çağrısı yapmıştı.

Çağrı üzerine eylem yapan Lise Anarşist Faaliyet (LAF), İstanbul'da Starbucks'ın üç şubesine kırmızı boyalı eylem gerçekleştirdi.

'AFRİKA'DAKİ ANARŞİSTLERİN DAYANIŞMA ÇAĞRISINA RASTLADIK VE İLETİŞİME GEÇTİK'

Yaptıkları eylem ile ilgili Artı Gerçek'e konuşan LAF’lı anarşistler, Tigray halkının yaşadığı katliam ile ilgili dayanışma çağrısına sosyal medya üzerinden rastladıklarını ve bu sebepten dolayı eyleme geçtiklerini ifade etti.

"Sosyal medyada SubMedia isimli anarşist bir kolektifin hazırladığı, Tigray halkının yaşadığı katliamı ve süreci kısaca anlatan ve sonradan çevirisini yayınladığımız bir video üzerinden Afrika’daki anarşistlerin dayanışma çağrısını gördük ve iletişime geçtik."

'ETİYOPYA DEVLETİ TİGRAY HALKINA KATLİAM UYGULUYOR'

Etiyopya devletinin Tigray halkına katliam yaptığını ifade eden LAF’lılar, Afrika Boynuzu Bölgesi Anarşistleri'nin (Horn Anarchists) 1-7 Mayıs arasında Starbucks'a dair küresel bir eylem çağrısı yaptığını söyledi. 

"Çağrıda Tigray halkının Kasım 2020’den beri Etiyopya devleti ve müttefikleri tarafından bombalandığı, katledildiği, askerler tarafından sistematik tecavüze uğradığı, bölgeye yapılan yiyecek yardımlarının tahrip edildiği, bölgeden çıkışların engellendiği, dışarıyla iletişiminin kesildiği süreç anlatılıyordu. Metinde katliama harcadığı gelirin büyük bir kısmı sattığı kahveden gelen Etiyopya devletinin en büyük alıcısı Starbucks’a karşı 1-7 Mayıs arasında küresel bir doğrudan eylem haftasına çağrı yapılıyordu."

'YAPTIĞIMIZ EYLEM ULUSLARARASI ALANDA SES GETİRDİ'

Starbucks'ın İstanbul Kadıköy'de bulunan 3 şubesine eylem gerçekleştiren LAF’lılar, yaptıkları eylemin uluslararası alanda da ses getirdiğini ifade etti. 

"Lise Anarşist Faaliyet olarak Starbucks’ın yıllardır Coca-Cola gibi mallarını üretmek için halkları nasıl sömürdüğünü, katlettiğini biliyorduk. Bu çağrının üzerine de katliama ortak olan Starbucks şirketinin bardaklarında kahve değil kan olduğunu, devletlerin ve kapitalizmin halkların düşmanı olduğunu bir kez daha göstermek için Kadıköy Bahariye, Göztepe ve Rıhtım’da olmak üzere üç farklı yerdeki Starbucks şubesine eylem gerçekleştirdik. Eylemimiz uluslararası olarak da ses getirdi, Starbucks şirketinden bir daha asla kahve almayacağını söyleyen bir çok insan oldu."

Öne Çıkanlar