Afganlı kızın mektubunu paylaşan Angelina Jolie: Mültecileri yük gibi görmek mide bulandırıcı

Afganlı kızın mektubunu paylaşan Angelina Jolie: Mültecileri yük gibi görmek mide bulandırıcı
Afganların yurtlarından olmalarının üzüntü verici olduğunu açıklayan Amerikalı oyuncu, yeni açtığı Instagram hesabında insan hakları mücadelesi veren insanların hikayelerine yer verecek

Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, Afganistan’daki duruma dikkat çekmek için yeni açtığı Instagram hesabından bir Afgan kızın kendisine yazdığı mektubu paylaştı.

Daha önce sosyal medya hesabı olmayan oyuncu, açtığı Instagram hesabında "Temel insan hakları için mücadele veren insanların hikayelerine" yer vereceğini belirtti.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) iyi niyet elçisi olan Jolie, bir Afgan kızın yazdığı mektubu paylaştığı ilk gönderisinde, 11 Eylül’den iki hafta önce Afganistan’da Taliban’dan kaçan Afgan mültecilerle görüştüğünü yazdı.

Jolie, Afganların ülkelerini saran korku ve belirsizlik nedeniyle yeniden yurtlarından olmaları karşısında üzüntüsünü ifade etti.Jolie, "dünyanın en yetenekli insanları" olarak tanımladığı Afgan mültecilerin yük gibi görülmesini de "mide bulandırıcı" olarak ifade ediyor.

Öne Çıkanlar