Ankara Barosu: Açıklamamız organize bir şekilde çarpıtıldı

Ankara Barosu: Açıklamamız organize bir şekilde çarpıtıldı
'Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur.'

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Barosu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'Nefret ve ayırımcılık' ve 'Hakaret' suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş suç duyurusunu değerlendiren Cumhuriyet Başsavcılığı Baro hakkında soruşturma başlatmıştı.

'ERBAŞ'IN İFADELERİNE YAPILAN DEĞERLENDİRME İNSAN HAKLARINI KORUMANIN GÖREVİ'

Konuyla ilgili yazılı açıklama yayınlayan Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın konuşmasındaki ifadelere ilişkin yapılan değerlendirmenin, Avukatlık Kanunu'nun barolara yüklediği insan haklarını koruma görevi ile laik ve sosyal hukuk devletinde yaşamanın gereği olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur" denildi.

'DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİNN HER ZAMAN SAVUNUCUSUYUZ'

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ali Erbaş'a yönelik yapılan açıklamanın bir cümlesinin alınarak sosyal medyada organize bir şekilde çarpıtıldığını belirten Ankara Barosu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu çerçevede, anılan yazı içeriğindeki 'çağlar öncesine ait' söylemi, İslam temelinde dini değerleri değil coğrafyadan ve tüm dinlerden bağımsız olarak dünya tarihinde çağlar boyunca yaşanan trajedilere vücut veren ayrımcı ve ötekileştirici zihniyeti ifade etmektedir.

Uluslararası ve ulusal düzenlemelerle yasal güvence altına alınmış bulunan en temel insan haklarını savunmaya dönük ve hiçbir suç unsuru içermeyen bu açıklamamız nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımızda soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar