Ankara’da KESK’in düzenlediği eyleme polis müdahale etti

Ankara’da KESK’in düzenlediği eyleme polis müdahale etti
OHAL rejiminin 6’ncı yılında açıklama yapmak isteyen KESK üyelerinin yürüyüşü polis tarafından engellendi. Biber gazı sıkılan KESK üyelerinin bir kısmı fenalaştı.

Seda Taşkın


+GERÇEK- Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL rejiminin 6’ncı yılında pek çok kentte "Adaletsizliğe Karşı Adalet Nöbeti" başlattı. Bu kapsamda KESK binası önünden İnsan Hakları Anıtı önüne yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen KESK üyeleri ve STK’ların yürüyüşüne polis izin vermedi. KESK binası içinde bekletilip dışarıya çıkmaları engellenen eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti.

Çevik kuvvet polisleri tarafından yakın mesafeden biber gazı sıkılan KESK üyelerinin bir kısmı fenalaştı.

Çok sayıda çevik kuvvetin KESK binası önünde bekleyişi sürüyor. Diğer yandan bina önünde çekim yapmak isteyen gazetecilerin görüntü alması polisler tarafından engelleniyor.

İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapılmasına izin verilmeyen KESK üyeleri, açıklamalarını KESK binası önünde gerçekleştirmek zorunda kaldı. KESK’in açıklamasına, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) temsilcilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile çok sayıda siyasi parti yöneticisi katıldı.

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, açıklama yapmalarına engel olan Ankara Emniyeti ve Ankara Valiliği’ne tepki gösterdi. Köksal, "Emniyet, hukuksuz bir şekilde KESK binasının önünde üyelere saldırmışsa da biz yine kendileriyle hukuk önünde mücadele vereceğiz" diye konuştu. Köksal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KESK onların bildiği o besleme sendikalara benzemez. KESK kurulduğu günden beri kendini mücadele ederek var etti. Onca saldırıya rağmen KESK ayakta kalmışsa mücadeleye olan inancımızdandır. Biz siyasetlerin iktidar kavgalarının sonucuna mahkûm değiliz. Biz hak neyse onu söyleriz. Mücadeleyi alanda veririz. Siyasi partilerin biat ettiği konfederasyonlardan değiliz. Emniyetin görevi bizim güvenliğimizi sağlamaktır, kamu emekçisine saldırmak değildir."

Öne Çıkanlar