Gar Katliamı davasında karar açıklandı

Gar Katliamı davasında karar açıklandı
101 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Gar katliamı davasında 9 sanık 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da 101 kişinin hayatını kaybettiği 500 kişinin yaralıp sakat kaldığı Gar Katliamı’nın karar duruşmanın dördüncü gününde çıktı.

Mahkeme heyeti katliamda 101 kişinin hayatını kaybettiğini dikkate alarak 9 sanık hakkında 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

101 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CAZASI

Kararını saat 17:30'da açıklayan mahkeme heyeti; Abdulmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakup Şahin, Hakan Şahin, İbrahim Halil Alçay, Resul Demir, Hüseyin Tunç ve Hacı Ali Durmaz’ı 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca bu sanıklara 20’si çocuk 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrı ayrı 10 biner yılın üzerinde hapis cezası verildi.

Mahkeme Başkan Selfet Giray’ın dün "Geceye kadar da sürse bugün karar vereceğim" dediği 182 klasörden oluşan davada karar, eksiklere ve her gün ortaya çıkan yeni delillere rağmen verildi.

Dava dosyasında, sanıklar hakkındaki eksik belgelerin başka illerdeki mahkemelerden istenmesi yönünde mağdur avukatlarının talepleri yerine getirilmedi. Aradan geçen 53 duruşmada, katliamda sorumlulukları bulunduğu belirtilen kamu görevlileri davaya dahil edilmedi. Ceza sadece eylemi yapan ve planlayan IŞİD'lilere verildi.

İLGİLİ HABER: ANKARA KATLİAMI DAVASI'NDA KARAR GÜNÜ

IŞİD SANIĞININ AVUKATLARA YAPTIĞI TÜM BAŞ VURULAR REDDEDİLMİŞ

4'üncü gününe sanıkların beyanları ile devam edilen duruşmada ilk sözü alan katliamda keşif yaptığı iddiasıyla yargılanan Hakan Şahin, Ankara’ya keşif için değil tedavi için geldiğini iddia etti. Savunma için ek süre istediğini ama bu isteğinin reddedildiğini belirten Şahin, avukatlara yaptığı başvuruların tümünün reddedildiğini söyledi. Şahin bunun nedenini ise ‘korku’ olarak açıkladı.Şahin konuşmasının ardından bir kez daha ek süre istedi.

DURUŞMAYI İZLEYEN TEK TV ARTI TV

Artı Tv Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, Duruşmanın dördüncü gününde de gazetecilerinduruşma salonuna alınmadığını söyledi. Duruşmayı izleyen basın kuruluşlarının arasında merkez medyadan hiç bir gazete ve televizyonun olmadığını da belirten Hürtaş, duruşmayı izleyen tek tv kanalının Artı TV olduğunu söyledi.

 

Ankara Gar Katliamı Davasında Karar aşamasına gelindi!

Duruşmada neler yaşandığını Artı Tv Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş @Sibelhurtas #HaberAktüel'de anlatıyor.https://t.co/Kwr2IdIWO1 #canlı yayınında pic.twitter.com/PPnens2AJm

— ARTI TV (@ArtiTV_) 3 Ağustos 2018

 

 

SADECE ÖRGÜT ÜYESİ DEĞİL YÖNETİCİLER

Şikayetçi avukatlarından Eylem Sarıoğlu, Yakup Karaoğlu'nun savunması sırasında Esin Durgun'un dünkü ifadelerinin kendi beyanlarını doğruladığını söyledi. Karaoğlu'nun sınırdan insan getirme, ağırlama, toplantılar yapma ve bu konularda talimatları olduğunu söyleyen Sarıoğlu, Karaoğlu’nun sadece örgüt üyesi değil yöneticisi olarak da yargılanması gerektiğini vurguladı. Avukat Sarıoğlu, Nihat Ürkmez, Yakup Karaoğlu ve Mehmedin Baraç'ın örgüt yöneticiliği nedeniyle ek savunmalarını istedi.

SANIKLARIN SON SÖZLERİ SORULDU

Mahkeme Başkanı Selfet Giray sanıklardan son sözlerini sordu. Sanık Resul Demir, son savunmasını tekrarladığını ifade ederek, "Ben Anayasal düzeni bozacak adam değilim" diye ekledi. Sanık Mehmedin Baraç, mağdur avukatlarının kendisini Bingöl’de Islah- Der ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Ancak Islah- Der yönündeki Bingöl 2. Ağırceza Mahkemesi’ndeki dava karar bağlandı. Benim dernek içerisinde benim bağlantım olduğuna dair beyanda bulunulmadı. Benim ilişkim olduğuna dair de beyan olmadı" dedi.

Baraç, kendisi hakkında kesin kanıt gösterilmeden suçlama yapıldığını ifade ederek, "Müşteki avukatlarının gerçekten adalet istediğine inanmıyorum" diye ekledi. Baraç, 1,5 yıl önce hakkında talep edilen adli tıp raporunun halen mahkemeye getirilmediğini de hatırlattı: "1,5 yılda adli tıp raporunun gelmemesi cezaevinde sağlık konusunda nasıl sekteye uğradığımın gösterir."

KARAR: 9 SANIĞA 101 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Sanıkların son sözlerinin ardından kararını saat 17:30'da açıklayan mahkeme heyeti, 16 sanıklı davada 9 sanığa 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

(Haber Merkezi)

Öne Çıkanlar