Anne ve babasının ölümünden 4 yıl sonra doğdu

Anne ve babasının ölümünden 4 yıl sonra doğdu
Çin'de 2013 yılında ölen bir çiftin ölmeden önce dondurdukları embriyodan çocukları oldu.

HABER MERKEZİ- 2013 yılında bir araba kazasında ölen çift, ölmeden önce dondurdukları embriyodan çocuk sahibi oldu. Minik bebek anne ve babasının ölümünden 4 yıl sonra, geçtiğimiz Aralık ayında bir taşıyıcı anne yardımıyla dünyaya geldi.

Shen Jie ve Liu Xi çift 20 Mart 2013'te bir trafik kazasında öldü. Kaza, Liu'nun rahmine in vitro fertilizasyon kullanılarak oluşturulan embriyoları yerleştirmek için planlanan bir nakilden beş gün önce meydana geldi.

Shen ve Liu, ailelerinin tek çocuğu olduğundan, Nanjing Gulou Hastanesinde saklanan embriyolar, ailelerin umutları haline geldi. Çinli çiftin aileleri dondurulmuş embriyodan torunlarının dünyaya gelmesi için bir süredir yasal mücadele veriyorlardı. Kazadan bu yana Çin'deki Nanjing hastanesinde muhafaza edilen embriyolar bir taşıyıcı anneye nakledildi ve 4 yıl önce ölen çiftin bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Bebeğin büyük babası Shen China Daily'ye  verdiği röportajda "Ona bir gün gerçeği söylemek zorundayız. Bu kaçınılmazdır" dedi.
Uzmanlar bunun gibi bir olayın daha önce örneği olmadığını belirtti. Aileler bebeğe tatlılık anlamına gelen Tiantian adı verdiler. Bebeğe anne ve babasının aileleri bakacak.

Öne Çıkanlar