Antalya’da müftülük tarafından görevlendirilen imam, 2 kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı

Antalya’da müftülük tarafından görevlendirilen imam, 2 kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı
Antalya'da 7 ve 8 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarla suçlanan imam E.U. tutuklandı. İlk önce serbest bırakılan imamın, savcılığın itirazı üzerine bu kez tutuklandığı öğrenildi.

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi’nde 7 ve 8 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarla suçlanan imam E.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA’nın haberine göre Kumluca Müftülüğü, imam E.U.’yu, yaz kurslarına katılan çocuklara Kuran öğretmesi için Mavikent Mahallesi’ndeki bir camide görevlendirdi. İddiaya göre, kursa katılan 7 ve 8 yaşlarındaki 2 kız çocuğu 2 Ağustos günü ailelerine imam E.U.’nun kendilerini taciz ettiğini söyledi. Aileler konuyu hemen Cumhuriyet Savcılığına bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine E.U., aynı gün jandarma tarafından gözaltına alındı. E.U. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

Savcılığın itirazı üzerine imam E.U. tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen E.U., mahkemece tutuklanarak Elmalı T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

MÜFTÜLÜK: BİZİMLE BİR İŞİ KALMADI, BUNDAN SONRASI YARGININ İŞİ

Kumluca Müftüsü Süleyman Çoban, olayı öğrenir öğrenmez E.U.’yu İlçe Müftülüğü’ne çağırdıklarını ve görevden el çektirdiklerini belirterek, "Olayın yaşandığı 2 Ağustos günü imam E.U.’yu görevden uzaklaştırarak açığa aldık. Ondan sonra iş yargının işidir. Bizimle bir ilişiği kalmamıştır" dedi.

Öne Çıkanlar