Arap Birliği Zaho'daki saldırı nedeniyle Türkiye'yi kınadı

Arap Birliği Zaho'daki saldırı nedeniyle Türkiye'yi kınadı
Irak'ın Zaho ilçesinde dokuz sivilin ölümüne neden olan saldırının ardından Arap Birliği Türkiye'yi kınadı. Arap Birliği saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok vilayetinin Zaho ilçesindeki bir turistik tesisi hedef alan ve dokuz sivilin ölümüne, 26 kişinin yaralanmasına yol açan saldırının yankıları sürüyor. Arap Birliği de yapılan saldırıyı kınadığını belirten bir açıklama yayınladı.



Arap Birliği'nden yapılan açıklamada, saldırıdan Türkiye'nin sorumlu tutulması dikkat çekti. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, sözcüsü Cemal Rüşdi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Arap Birliği, Türk saldırılarını reddetmek ve kınamak konusunda Irak'ı destekliyor ve Arap ülkelerinin herhangi birinin egemenliğinin ihlal edilmesini kınıyor" dendi. Açıklamada, "Ankara'nın bölge ülkeleriyle ilişkilerini yeniden hesaplaması, iyi komşuluk ilkesini koruması ve herhangi bir bahaneyle Arap ülkelerinin topraklarında askeri operasyon düzenlemekten geri durması gerekiyor" dendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar