Arınç: Deniz Baykal hariç bütün siyasetçiler FETÖ ile bir araya gelmiştir

Arınç: Deniz Baykal hariç bütün siyasetçiler FETÖ ile bir araya gelmiştir
Arınç, Gülen cemaatiyle ilgili 'masum değiliz' sözlerine açıklık getirirken, 'herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu. Bütün siyasetçiler' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Haber Gobal'de katıldığı programda "FETÖ" ile ilgili sorulan bir soruya "Bunların karanlık yüzlerini maalesef çoğumuz göremedik. Masum değiliz hiçbirimiz" yanıtını vermişti.

Bülent Arınç, sözlerinin tartışma yaratması üzerine Habertürk yayınına telefonla bağlanarak değerlendirmesine açıklık getirdi.

Arınç şöyle konuştu: "15 Temmuz’un siyasi ayağı araştırılmalı. FETÖ örgütü nasıl silah kullanacak bir noktaya geldi? İşin politik, toplumsal boyutu var. Bütün siyasetçiler bunlarla bir araya gelmişlerdir. 2011 seçimlerinden sonra FETÖ kendini belli etmeye çalıştı. Gülen’i ziyaret etmeye giden milletvekilleri var. Bunlara plaket verenler var. 15 Temmuz’da KPSS’de soru çalındığını öğrendik. 15 Temmuz’dan önce kim konuştu? Kendilerini bu kadar gizleyenlere biz hüsnüzan göstererek güzel yüzlerine aldanmışsak buna ne denecekse denecek ama bilin ki; herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu. Bütün siyasetçiler belki Deniz Baykal hariç bunlarla bir araya gelmiştir." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar