Asgari Ücret Komisyonu toplantısı sona erdi: Türk-İş'in teklifi belli oldu

Asgari Ücret Komisyonu toplantısı sona erdi: Türk-İş'in teklifi belli oldu
Asgari Ücret Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi. Zam oranını Erdoğan yarın açıklayacak. Türk-İş Başkanı Irgat '6 bin 391 lira açlık sınırını ifade ettik' dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Basına kapalı gerçekleştirilecek toplantıda, zam oranının belirlenmesi ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Asgari ücrete ara zam için ilk toplantı dün gerçekleşmiş, zam oranın belirlenmesi için bir toplantı daha yapılmasına kara verilmişti.İlk toplantı sonrasında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Türkiye’nin emektarı işçilerimizi enflasyonun negatif etkisinden koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" demişti.  

TÜRK-İŞ BAŞKANI IRGAT: ARTIŞ TEKLİFİMİZİ YAPTIK

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücretteki yapılacak artış teklifiyle ilgili "6 bin 391 liranın altında kalmasın" dediklerini açıkladı.

Türk-İş Genel Sekreteri Irgat, şunları söyledi:

"Enflasyon oranlarını ortaya koyduk. İnsanca yaşayabilecek bir ücreti insanların hak ettiğini ifade ettik. Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6.391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik. Enflasyon oranlarını ifade ettik, yarınki toplantımızda bunları görüşeceğiz. Toplantı olması gerekiyor çünkü son toplantı olması gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar