Atakan Kurt ve Sadi Tekelioğlu ile futbol gündemi: Ali Koç’ta vizyon falan yok

Atakan Kurt ve Sadi Tekelioğlu ile futbol gündemi: Ali Koç’ta vizyon falan yok
Bilgehan Uçak, Gündemin Gerçekleri’nde konukları gazeteci Atakan Kurt ve deneyimli teknik direktör Sadi Tekelioğlu ile futbol gündemini masaya yatırdı.

+GERÇEK- Türkiye’nin gündemi yine futbol dolu. Birçoklarına göre Fatih Terim’in beklenmedik ayrılışı, Üç Büyükler’in belki de tarihte ilk kez aynı anda teknik direktörsüz kalışları, Yargıtay’ın onaması sonucunda Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının beraat etmesi… Böylece, 2011’de başlayan 3 Temmuz süreci de neticelendi.

'ALİ KOÇ'TA VİZYON FELAN YOK'

Bilgehan Uçak, Gündemin Gerçekleri’nde konukları gazeteci Atakan Kurt ve deneyimli teknik direktör Sadi Tekelioğlu ile futbol gündemini masaya yatırdı. Atakan Kurt, Fatih Terim’le Galatasaray’ın yollarının ayrılmasına şaşırmadığı söylerken yönetimin yeni teknik direktörle de anlaştığını ifade etti. Galatasaray’ın hiç zaman kaybetmeden Fatih Terim’in boşluğunu doldurması ile Fenerbahçe’nin son dört sezonda haftalarca teknik direktörsüz kalmasını değerlendiren Atakan Kurt, "Ali Koç’ta vizyon falan yokmuş," diye görüşünü belirtti.

'FATİH TERİM BİR DAHA DÖNMEMEK ÜZERE GİTTİ'

Milli Takım’dan Şenol Güneş’in gitmesi, Mustafa Denizli’nin de Altay’dan ayrılacak olmasını Fatih Terim’in ayrılışıyla birlikte değerlendirirken çağa yak uyduramayan tecrübeli isimler için emeklilik günlerinin geldiğini ifade etti. Atakan Kurt, "Fatih Terim, bence bir daha dönmemek üzere Galatasaray defterini kapattı," dedi.

Bir dönem, Trabzonspor’u çalıştıran Sadi Tekelioğlu ise Süper Lig’de görev yapan lisanssız isimlerin sahtekarlığa ittiğini söyledi. Türkiye’de Pro-Lisans’a sahip ilk isimlerden biri olan Tekelioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun "herkesin bildiği bu sırra" ortak olmaması gerektiğini vurguladı. Belli bir yaşın üstüne olmanın eski kafalı olmak anlamına gelmediğini söylerken zamanın gerisinde kalmadan üretim yaptığı müddetçe yaş almanın bir insan için iyi olduğunu ifade etti.

'3 TEMMUZ İDDİANAMESİNDEKİ TAPELER GERÇEK'

Sadi Tekelioğlu, 2011’de başlayan ve geçen gün Yargıtay’ın onama kararı sonucu biten "3 Temmuz sürecine" dair de çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Verilen karara rağmen 2010-2011 sezonunun şampiyonunun kendisinin ve Trabzonluların gözünde değişmediğini, bu takımın da Trabzonspor olduğa söyledi. UEFA’nın şampiyon olarak Trabzon’u seçmesinin önemine değinen deneyimli isim, Juventus’un küme düşürülme sürecini de örnek gösterdi. 3 Temmuz iddianamesindeki tapelerin gerçek ama elde ediliş biçiminin kanun dışı olduğunu söyleyen Tekelioğlu, Yargıtay’ın konjonktüre göre karar verdiğini ama zaman geçtikten sonra adaletin Trabzonspor lehine tescil edileceğinden de emin olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar