Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Dilekmen, aile içi cinsel istismarda çocuğu suçladı

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Dilekmen, aile içi cinsel istismarda çocuğu suçladı
Prof. Dr. Dilekmen, 'aile içi cinsel istismarın nedenleri'ni sıralarken, '6-8 yaşında ve kız çocuğu olmak', 'küçük kızda aniden gelişen baştan çıkarıcı tavırlar' gibi ifadelere yer verdi.

Prof. Dr. Mücahit Dilekmen tarafından hazırlanan ders notlarında, aile içi cinsel istismarda kız çocuğunu suçlayıcı ifadeler yer aldı. 

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Dilekmen tarafından hazırlanan 'Çocuk Gelişimi 2' dersinin notlarında, 'Aile içi cinsel istismarın nedenleri' arasında, "6-8 yaşında ve kız çocuğu olmak", "Küçük kızda aniden gelişen baştan çıkarıcı tavırların varlığı" gibi ifadeler sıralandı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, ders notlarını Twitter'dan paylaşarak Atatürk Üniversitesi ile Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a çağrı yaptı.

Mesajda, "#Soruyoruz  @atauni1957 6-8 yaşında bir kızın baştan çıkarıcı tavır sergilemesini istismar nedeni olarak gören Kurumunuz da  Akademisyen Mücahit Dilekmen hakkında ne yapıldı.Ayrıca cocukları istismar nedeni olarak gören zihniyet icin @ZehraZumrutS sizi de göreve davet ediyoruz." denildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar