Avukatın cinsel saldırısına maruz kalan hukuk öğrencisinden suç duyurusu

Avukatın cinsel saldırısına maruz kalan hukuk öğrencisinden suç duyurusu
İstanbul’da Öykü isimli Hukuk Fakültesi öğrencisi, yanında çalıştığı ve babasının da avukatı olan erkeğin cinsel saldırısına uğradığını açıkladı.

İstanbul’da Öykü isimli Hukuk Fakültesi öğrencisi, yanında çalıştığı ve babasının da avukatı olan M.K. isimli avukatın cinsel saldırısına uğradığını açıkladı. 'Merhabe ben Öykü' isimli twitter hesabından yaptığı açıklamaların ardından söz konusu avukatın başka kadın avukatlara dönük cinsel saldırılarının da olduğu ortaya çıkarken. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği veFethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği taciz ve cinsel saldırı şikâyetleri ile ilgili İstanbul Barosu’na 2016 yılında gerçekleşen tacizle ilgili daha önceden şikayette bulunduğu öğrenildi.

Yaşadıklarını sosyal medyadan duyuran Öykü, avukatlarıyla birlikte suç duyurusunda bulunurken İstanbul Barosu Başkanı avukat Mehmet Durakoğlu da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Durakoğlu şunları söyledi:

"Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevkedildi. Öykü’nün anlatımı için de re’sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu... Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz" dedi.

'TEHDİTLE ŞİKAYETTEN VAZGEÇİRİYOR'

Öykü'nün avukatın saldırılarına ilişkin açıklaması ise şu şekilde,

"Herkese merhaba ben öykü. İstanbul Barosu avukatlarından av. M.K.’nın ben ve benim gibi birçok çalışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle bizi şikâyetten vazgeçirmeye çalıştığını sizlere anlatacağım.

"Şu an yapacağım şey umarım daha fazla kadının yapmak zorunda kalmayacağı bir şey olur. Babamın avukatı, hukuk öğrencisi olduğum ve de okulumun masraflarını karşılayamadığım için bana iş teklifi yaptı ve çalışmaya başladım.

"Her şey bu şekilde başladı. Kendisi bana babacan tavırlarla yaklaşarak meslekte ilerlemem için bana her şeyi öğreteceğini, gerçek manada avukat olmamı sağlayacağını söyledi ve bir süre sonra ofis işleri dışındaki işleri için beni her yere sürüklemeye başladı.

"İlk kez çalıştığım için başlangıçta bunları çalışan olarak yapmam gerektiğini düşündüm. Daha sonra bana karşı tavırları değişti ve tacizleri başladı. İşi bırakmama, kendisini her yerden engellememe rağmen, sabaha karşı ailemle yaşadığım evin kapısına dayandı.

"Korkup aşağı indim. Beni arabasından inmeme izin vermeyip zorla evine götürdü. Kendisine karşı koymama ve açıkça hayır dememe rağmen bana cinsel saldırıda bulundu.

ÜNVANI VE MESLEKİ YAŞAMINA GÜVENİYOR

"Baronun eski başkan adaylarından, paneller ve İstanbul barosunda konuşmacı olan, hukuk camiasında sevilen ve sayılan her yerde tanıdığı olan hep bununla övünen CMUK sisteminin kurucusu olarak kendisini tanıtan, patronum olan av. m.k. bana cinsel saldırıda bulundu.

"Beni daha öğrenciyken mesleğimi yapamaz hale getirmekle, rezil etmekle, bana kimsenin inanmayacağı, inansa da güçlü olduğu için kendisine bir şey yapılamayacağını söyleyerek tehdit etti.

"30 yıllık ceza avukatı karşısında kimsenin bana inanmayacağını yanımda kimsenin durmayacağını düşünerek hiçbir yere başvuramadım.

"Zaten av. M.K. her yerde adamı olduğundan ve ona ne devletin ne de baronun bir şey yapamayacağından, hakimlerden savcılardan daha zeki olduğundan, herkesin bir açığını bildiğinden sürekli bahsediyordu.

"Telefonumu saklayıp kapıyı üzerime kilitleyip beni o halde bırakıp CMK görevine gitti. Yapabildiğim tek şey ofiste saatlerce ağlamak oldu, kimseyi arayamadım bile. Sınavım olduğu için aklıma gelen tek şey okula gitmekti ve ağlayarak sınavıma girdim. Çaresizdim.

'CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞELENİYORUM'

"Saldırı sonrasında tehditler devam etti. Psikolojik rahatsızlıklarım başladı artık kaldıramıyorum dayanamıyorum. Beni saldırı sonrasında da bir ceza hukuku etkinliğine davet etme cesaretini bile gösterdi. Yanında çalışan stajyere ve avukata beni aratmaya devam etti.

"Tacizleri halen devam ediyor. Beni tehdit ediyor. Av. M.K.’nın cinsel saldırısının yalnızca bana olmadığını ofisindeki birçok kadın çalışana bunu yaptığını, senelerdir bu cinsel tacizleri ve saldırıları sürdürdüğünü öğrendim.

"Av. M.K.’nın başka çalışanlarına da cinsel saldırıda bulunduğunu tesadüfen karşılaştığım eski çalışana sana bir şey anlatacağım demem üzerine direkt ‘taciz mi etti’ demesi ile birçok kişi olduğumuzu fark ettik.

"Herkes benim gibi avukat M.K’den korkuyor. Hepimizi tüm Türkiye’de tanıdıkları olduğu, ceza hukukunu çok iyi bildiği için kavga etmeyi çok iyi bildiğini asla delil bırakmadığını sürekli olarak beyan ettiği için kimsenin şikâyet etmeye cesaret edemediğini fark ettik.

"Lütfen yanımızda olun, benim gibi patronunun cinsel saldırılarına maruz bırakılan tüm kadınlar, bunu birlikte durduralım. Daha fazla öykü olmasın. Kim bilir kaç kişiye daha saldırdı. Eminim, o bürodan yolu geçen birçok kadın av M.K.’nın taciz ve saldırılarına maruz kaldı.

"Av. M.K. kendi oğlunu bıçakla öldürmeye çalışmış bir insan. 30 yıllık ceza avukatı, eşlerine şiddet uygulamış ve ölüm tehditlerinde bulunmuş ve bulunmaya devam eden bir adam.

"Can güvenliğimden endişe ediyorum. Arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok. Lütfen sessiz kalmak istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Lütfen sesimi herkese duyurun! Artık daha fazla Öykü olmasın."

 

Öne Çıkanlar