Avukatlar 28 Kasım’da Tahir Elçi için cübbeli yürüyecek

Avukatlar 28 Kasım’da Tahir Elçi için cübbeli yürüyecek
Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi Vakfı, Tahir Elçi’nin 4’üncü ölüm yıldönümünde Diyarbakır’da anma programı düzenleyecek.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin faillerinin yargılanması için bu hafta da adliye önünde kurulan "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 201’incisi Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatların katılımı ile gerçekleşti. Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Karahan, Tahir Eçi’nin katillerinin bulunması, arkasındaki güçlerin tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılıp hesap vermeleri için 201 haftadır aynı saatte Diyarbakır Adliyesi önünde toplandıklarını hatırlattı.   

TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİNİN ÜZERİNDEN 4 YIL GEÇTİ

Ağır insan hakkı ihlallerinde mağdurların yanında olan Tahir Elçi’nin Diyarbakır Barosu Başkanı olarak yaşamının son anlarına kadar doğayı, tarihi, insanlığı korumaya çalışırken katledildiğini ifade eden Karahan, kameralar önünde işlenen bu cinayetin 4’üncü yılının geride bırakıldığını söyledi.

ANMAYI DİYARBAKIR BAROSU VE TAHİR ELÇİ VAKFI ORTAKLAŞA DÜZENLİYOR

Anmanın Tahir Elçi’nin katledildiği tarih olan 28 Kasım’da  başlayacağını ifade eden Karahan, Tahir Elçi anma programını açıkladı. Anma haftası etkinlikleri hazırlıklarını Tahir Elçi Vakfı ile ortaklaşa yürüttüklerini ifade eden Karahan, programa ilişkin şunları söyledi: "Bu kapsamda kesinleşen 2 hususu belirtmek istiyorum. 28 Kasım günü saat 10 da Adliye önünden 4 ayaklı minareye doğru cübbeli bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Tüm avukatların ve insan hakları savunucularının katılımını önemsiyoruz. İkinci husus da 29 Kasımda Baromuzun da düzenli olarak destek verdiği ve tüm ülkeye yayılan ADALET NÖBETİ Diyarbakır’da tutulacaktır. Tüm baroları bu nöbete güç vermeye davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar