Avusturya Komünist partili Zirngast: Zaferimiz sürpriz değil, barınma sorununa karşı çok çalıştık

Avusturya Komünist partili Zirngast: Zaferimiz sürpriz değil, barınma sorununa karşı çok çalıştık
Graz Belediye Meclis Üyesi Komünist Partili Max Zirngast, zaferin sürpriz olmadığını büyük fedakârlık ve çalışma sonucu olarak yüzde 29 oy aldıklarını söyledi.

Avusturya Komünist Partisi, bu hafta sonu yapılan yerel seçimlerde, ülkenin ikinci büyük kenti Graz’da belediye başkanlığını kazandı. Avusturya Komünist Partisi’nin Graz Belediye Başkanı Adayı Elke Kahr, kentteki oyların yüzde 29’unu aldı ve kenti 18 yıldır yöneten sağcı Halk Partisi’ne de üç puanlık fark attı.

BirGün’e konuşan Graz Belediye Meclis Üyesi Komünist Partili Max Zirngast, zaferin sürpriz olmadığını ifade etti.

Zirngast, "Halkın güvenini kazandık" dedi ve ekledi: "Bu birden olan, gökten inan bir sonuç değil. Uzun zamandır yürütülen siyasetin sonucu… Siyasetçi ve halk arasındaki duvarı yıkıp, büyük fedakârlık ve çalışma sonucu olarak yüzde 29 oy aldık." "Komünist Parti, 30-40 yıldır hem şehir senatosunda hem de Graz’da mücadele yürütüyor" diyen Zirngast, "Özellikle barınmaya ilişkin pek çok çalışma yürüttük. Partinin en önem verdiği çalışma alanlarından biri, barınma sorunuydu. Hatta 1992’den beri bir kiracı destek hattımız var. Orada kiracılara hukuk danışmanlığı yapılıyor. Onun dışında maddi destek sağlıyoruz. Makamlardakilerin maaşının yüksek kısmı bir fona ve o fondan halka aktarılıyor." Bundan sonraki süreçte Komünist Parti’nin atacağı adımları aktaran Max Zirngast, "Bizim ana konumuz; barınma, sosyal haklar, sağlık, bakım… Zaten bu alanda çalışmalarımızı yürütüyorduk ancak artık daha güçlüyüz. Önceden muhalefet parti olarak kısıtlı bütçeyle yaptığımız işleri, şimdi daha rahat yapabileceğiz" diye konuştu.

Şehir hükümetleri oluşturarak yerel yönetimi güçlendirmeyi amaçladıklarının altını çizen Zirngast sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İlk adımda bir şekilde başka partilerle görüşme yaparak şehir hükümeti oluşturacağız. Doğrudan bir koalisyonu reddediyoruz. Bütçe ve çalışma anlaşmaları önemsiyoruz. Bunu koalisyon şeklinde yapmamak diğer tüm partilerle bir yönetim kurmaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde ilk görüşmeler yapılacak."

Öne Çıkanlar