Dernek Başkanı, işçiler için zam isteyince patronun saldırısına uğradı

Dernek Başkanı, işçiler için zam isteyince patronun saldırısına uğradı
Adana Ayakkabı İmalatı Çalışanları Derneği Başkanı Mustafa Özay, saya işçilerine zam yapılması için görüşmek istediği Kaplanlar Ayakkabı’nın patronunun fiziki saldırısına uğradı.

Adana Ayakkabı İmalatı Çalışanları Derneği Başkanı Mustafa Özay, saya işçilerinin ücret zamları için görüşmek istediği Kaplanlar Ayakkabı’nın patronunun saldırısına uğradı. Özay, saldırıya ilişkin hukuki süreç başlattığını açıkladı. 
 
Özay’a yönelik saldırıyı protesto eden saya işçileri de Sarıyakup Mahallesi’nde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Özay, yüzde yüzün üzerinde gerçekleşen enflasyon karşısında geçim şartlarının zorlaştığını ve imalatta kullandıkları iğneden, ipliğe kadar tüm ürünlere zam geldiğini ifade etti. Özay, "Makine parçalarından, elektriğe kadar gelen zamlar karşısında saya fiyatlarının artmasını talep ettik. Bazı firmalar ile anlaştık. Görüşme için gittiğimiz Kaplanlar Ayakkabı’nın patronunun sözlü ve fiziki saldırısına uğradım. Şiddete maruz kaldık. Konuyu mahkemeye taşıdık" dedi.
 
ZAMLARA DİKKAT ÇEKTİ 
 
"Her gün gözümüzü zamlarla açıyoruz" diyen Özay, bu nedenle dernek olarak firmalarla işçilere zam yapılması yönünde görüşmeler yapmaya başladıklarını belirtti. İşçilerin çalışma koşullarına dikkat çeken Özay, "Sigortasız işçi çalıştıranlara da uyarılarda bulunuyoruz. Devlet kurumlarına ve CİMER’e şikayette bulunmamıza rağmen hiçbir şekilde müdahale edilmiyor" diye belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar