Ayhan Bilgen istifa etti: Yolcu yolunda gerek

Ayhan Bilgen istifa etti: Yolcu yolunda gerek
Ayhan Bilgen sosyal medya hesabından istifa dilekçesini, “Yolcu yolunda gerek!” notuyla paylaştı.

HDP'li eski milletvekili ve Kars Belediye eski Başkanı Ayhan Bilgen HDP'den istifa ettiğini açıkladı.

Toplumsal eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin farklı platformlarda yürütülmesine dair duyduğu ihtiyacı daha önce dile getirdiğini belirten Bilgen, "Birlikte çalışırken hangi ilke ve etik değerleri gözettiysem ayrılırken de aynı hassasiyeti göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Bilgen istifa dilekçesinde, "DP’li gibi gözüken isimler tarafından sosyal medya üzerinden yürütülen iftira, hakaret ve karalama kampanyasının yapacağınız açıklamayla son bulmasını umuyor aksi taktirde kişili haklarımı savunmak zorunda kalacağımı bilmenizi istiyorum" dedi.

Bilgen'in dilekçesi şöyle:

"Bireysel beklentilerle değil toplumsal kaygılarla 2007 yılında Binumut adaylığı ile başlayan siyasi birlikteliğimi yine toplumsal kaygılarla sonlandırıyorum.

Toplumsal eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin farklı platformlarda yürütülmesine dair duyduğum ihtiyacı parti kurullarına ilettiğim gibi kamuoyu ile de paylaştım.

Birlikte çalışırken hangi ilke ve etik değerleri gözettiysem ayrılırken de aynı hassasiyeti göstereceğim, herkesin bilmesini istiyor, HDP üyeliğinden istifa ediyorum. HDP’li gibi gözüken isimler tarafından sosyal medya üzerinden yürütülen iftira, hakaret ve karalama kampanyasının yapacağınız açıklamayla son bulmasını umuyor aksi taktirde kişili haklarımı savunmak zorunda kalacağımı bilmenizi istiyorum."

Habertürk TV'de katıldığı programda, HDP’ye yönelik eleştirisinde demokratik siyaset alanını genişletemediklerini düşündüğünü ifade eden Bilgen yeni parti konusunda ise, "Kişiye endeksli siyasetin Türkiye’yi tıkadığını düşünüyoruz" demişti.

"Bizimki bir siyasal arayış, siyasal harekete ihtiyaç var" ifadelerini kullanan Bilgen, bunun bir partiye dönüşüp dönüşmeyeceği kararını toplumsal talebin vereceğini de belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar