AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın yazısının bulunduğu kitap tutuklulara verilmedi

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın yazısının bulunduğu kitap tutuklulara verilmedi
Diyarbakır Kadın Cezaevi bir tutukluya, yazarları arasında AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın da olduğu kitabı 'sakıncalı' buldu.

Diyarbakır Kadın Cezaevi, yazarları arasında Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın da olduğu "İfade Özgürlüğü: İlkeler ve Türkiye" isimli kitabı "sakıncalı" bularak tutuklu Figen Ekti'ye vermedi. 

Söz konusu kitap, 2006 yılında Ankara’da düzenlenen "İfade Özgürlüğü: İlkeler ve Türkiye" başlıklı uluslararası konferansta sunulan bildirilerden oluşuyor. Bildiri sunanlar arasında Gökçen Alpkaya, Kerem Altıparmak, Arnaud Amouroux, Christoffer Badse, Fikret Başkaya, Ayhan Bilgen, Osman Can, Mustafa Erdoğan, Fikret İlkiz, Levent Korkut, Laurent Pech, Sophie Redmond, Türkan Sancar, Şanar Yurdatapan da bulunuyor. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşanan olayı, "Şu skandala bakar mısınız? Cezaevleri derebeylik mi? Bandrollü, aralarında AYM başkanı Zühtü Arslan'ın da yazarı olduğu bir kitap bu Diyarbakır Kadın Ceza İnfaz Kurumu sakıncalı diyerek bu kitabı vermemiş..!" notuyla Twitter hesabında duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar