Aysel Tuğluk'a özgürlük talebi

Aysel Tuğluk'a özgürlük talebi
Silopi'de kadınlar, sağlık durumu kötüye giden Aysel Tuğluk'un tahliye edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA), sağlık durumu kötüye giden tutuklu Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’a ilişkin Şırnak'ın Silopi ilçesinde açıklama yaptı. HDP binası önünde yapılan açıklamada, "Aysel Tuğluk onurumuzdur, bir an önce bırakılmalıdır" pankartı açıldı. Açıklamaya Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 
 
ATK RAPORUNA TEPKİ 
 
HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, "İktidar yetkilileri kulağını kapatıyor. Ancak, uzman raporlarına göre bu hastalık Tuğluk’un cezaevinde kalmasına engeldir. Tuğluk’un hafıza kaybı yaşamasına sebep olan devletin inkar, imha, asimilasyon ve Kürt düşmanlığı politikalarıdır" dedi. Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "Hayatını yalnız idame ettirebilir" yönündeki rapora tepki gösteren Akdağ, "ATK’nin bu tutumu siyasidir. Hasta tutsakların cezaevlerinde tabutları çıkıyor. Tuğluk’un hastalığının birincil sorumlusu tekçilik rejimiyle saltanatını sürdüren iktidardır. Savaş ve ölüm siyaseti yürüterek, cinsiyetçi, kutuplaştırıcı, ayrımcı, militarist politikalarıyla ayakta durmaya çalışan iktidar, hapsederek, rehin tutarak mücadele etmelerini engelleyemediği kadınlara 'yaşatmamayı' ve 'hafızasızlaştırmayı' dayatmaktadır. Ancak kadınların hafızası gayet net" diye konuştu. 
 
'TUĞLUK YALNIZ DEĞİLDİR' 
 
Tuğluk'un bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Akdağ, "Aksi halde yaşanacak herhangi olumsuz bir durumda sorumlusu başta Adalet Bakanlığı olmak üzere siyasi iktidardır. Aysel Tuğluk yalnız değildir. Onun arkasında güçlü bir kadın örgütlülüğü var. Kadın dayanışmamız ve birlikteliğimizle, yaşatma siyasetini savunmaya devam edeceğiz" diye kaydetti. 
 
Açıklama, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar