Aytaç Ünsal tutuklandı

Aytaç Ünsal tutuklandı
Edirne'de yurt dışına çıkmaya çalışırken gözaltına alındığı belirtilen avukat Aytaç Ünsal tutuklandı.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB), dün İçişleri Bakanlığı tarafından Edirne'den yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandığını açıkladığı avukat Aytaç Ünsal’ın tutuklandığını duyurdu. HHB'nin açıklamasına göre hakkında 1 yıllık infaz erteleme kararı bulunan Ünsal, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye çıkarılmadan Edirne F Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Aytaç Ünsal adil yargılanma talebi ile girdiği ölüm orucunun 213. gününde sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

    

Ünsal'ın yeniden tutuklanmasıyla ilgili HHB tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, hakkında verilen infaz erteleme kararının hala geçerli olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"Avukat Aytaç Ünsal, hapishanede kalamaz raporu olmasına rağmen hakkında verilen infaz erteleme kararı kaldırılarak tutuklandı. Şu an adliyeye dahi götürülmeden Edirne F Tipi Hapishanesi’ne götürülüyor. Aytaç Ünsal'ın tutuklanması, açık bir şekilde sağlığını tehliye atmak demektir. Aytaç Ünsal hakkında sağlığının iyi olmaması nedeniyle infaz erteleme kararı verilmiştir. Ancak infaz erteleme nedeni ortadan kalkmamıştır. Aytaç Ünsal'ın tedavi süreci halen devam etmektedir. Aytaç Ünsal hakkında verilen infaz erteleme kararının kaldırılması kararı açık bir şekilde hukuka aykırıdır. Söz konusu karar, siyasi iktidarın talimatı ve havuz medyasının yönlendirmesi ile verilmiş bir karardır. Kararı mahkemeler değil, bizzat içişleri bakanlığı vermiştir. Ne yaparsanız yapın, ne Aytaç Ünsal'ı ne de halkın avukatlarını yıldıramayacaksınız!" (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar