Babacan'dan iktidara: Mevsimlik işçi gibi MB Başkanı değiştirirseniz güven olmaz

Babacan'dan iktidara: Mevsimlik işçi gibi MB Başkanı değiştirirseniz güven olmaz
DEVA Partisi lideri Babacan, '3Y'yi bitireceğiz diyen iktidar; yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları daha da arttırdı' sözleriyle yönetenleri eleştirdi.

Birinci Olağan İstanbul Beşiktaş İlçe Kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ülke yönetiminde güven ve istikrarın önemine değindi. Temel hak ve özgürlüklerin, ekonomide ve istikrardaki yerini vurgularken 'Adının İstanbul olduğu sözleşmeden çıkarsanız, mevsimlik işçi gibi TCMB Başkanı'nı değiştirirseniz güven de istikrar da olmaz. Bu ülkenin en büyük sorunu şu anki iktidar' açıklaması yaptı.

Partisinin 1. Olağan İstanbul Beşiktaş İlçe Kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, enflasyonun, temel hak ve özgürlüklerin sağlanmadığı sürece düşmeyeceğini vurguladığı açıklamasında, hukukun üstünlüğünün önemini ifade etti.

'ÜYE SAYISINI EN FAZLA ARTTIRAN PARTİ: DEVA'

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Geçtiğimiz sene oran olarak en fazla üye sayısını arttıran parti, DEVA Partisi oldu. İktidar partisine habersiz üye yapılmalara, her türlü engellemelere rağmen üye sayımız 100 bini geçti. Bu çatı; özgürlüğün, demokrasinin, eşitliğin, adaletin çatısı. Bugün itibarıyla, beş ayrı alanda eylem planımızı açıklamış durumdayız. Daha biz ikinci yaşımıza gelmeden, Türkiye'deki siyasi hayatı ters yüz ettik. 'Bizi izlemeye devam edin' diyoruz.

BU ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU İKTİDAR

Bu ülkenin en büyük sorunu şu an ülkeyi yöneten iktidar. İktidar değişsin göreceksiniz. Birden zifiri karanlıktan aydınlığa geçeceğiz, göreceksiniz. Şu anki iktidar kendini Beştepe'ye kapatmış durumda, paralel evrenden konuşuyor.

Ülkenin kaderi, Beştepe’nin etrafında kümelenen dar bir grubun günlük çıkarlarına endekslenmiş. Parti kongrelerinde duvara 'Güven ve istikrar' yazmışlardı. İstikrar deyince, 'koltuk istikrarı' diyorlar. Güvenden anladıkları, iktidarlarının güvenliği.

MEVSİMLİK İŞÇİ GİBİ TCMB BAŞKANI'NI DEĞİŞTİREREK GÜVEN OLMAZ

Güvenden ve istikrardan bahsediyorlar. Adı dahi İstanbul olan sözleşmeden bir gece yarısı keyfiniz istedi diye çıkarsanız güven de istikrar da olmaz. AYM kararlarına saygı duymazsanız, güven, istikrar olmaz. Mevsimlik işçi gibi Merkez Bankası Başkanı'nı değiştirerek güven olmaz. Halkın temiz dini duygularını istismar ederek güven sağlayamazsınız.

EĞİTİM VE HUKUK ALANINDA KATLİAM YAPTILAR

Eğitim ve hukuk alanında adeta katliam yaptılar. Ekonomiyi geçtim, özellikle bu iki alanda tel tel dökülüyorlar. Eğitime de hukuka da ideolojik ve dar kalıplarla yaklaştılar. Maalesef sonuç ortada.

2023 hedefleri hayal oldu. Hani bizim dönemimizde, ortak akıl ve istişarenin olduğu günlerde bir slogan vardı: ‘Hayaldi, gerçek oldu’. O yakalanan gerçekler artık bu iktidar yönetimde olduğu sürece hayal.

4 YILDIR AYNI TERANE, AYNI MASAL

Sayın Erdoğan, bir dakika. Ortak aklın işletildiği, AB uyum yasalarıyla hukukun ilerletildiği, istişareyle ilmek ilmek inşa ettiği başarılardan elinizi çekin. Enflasyonu da faizi de tek haneli rakamlara indiren bizdik, biz. Her defasında ‘Enflasyonu düşüreceğiz’ diyor, her defasında enflasyon daha da artıyor. 'Ben kararlıyım' demekle olmuyor bu iş. 4 yıldır aynı terane, aynı masal. Belki güven kavramını tekrarlamam sizin için tekrar olabilir ama ben, haftalık 'güven nasıl kazanılır' diye tekrarlayacağım.

KRİZLERİN ORTAĞI BAHÇELİ

Ülkemizi 2001-2008 krizlerinden çıkaran nasıl biz olduysak yine bu krizden de çıkaran biz olacağız. Daha önce yaptık, şimdi daha iyisini yapacağız. Bu ülkenin kaderine damga vuracağız. Krizlerin ortağı Bahçeli’nin yine ortak olduğu, bir gecede 20 bankayı batıran, gecelik faizlerin yüzde 7500’leri gördüğü, o 2001 krizinden ülkemizi nasıl çıkardıysak, bu krizden de çıkaran bizler olacağız. Hem de çok daha güçlü bir ekiple, DEVA kadrolarıyla yapacağız.

‘AĞIZLARIYLA KUŞ TUTSALAR ENFLASYONU DÜŞÜREMEYECEKLER’

Yasakları kaldıracağız; yasakları, yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceğiz diyenlerin daha da arttırdığı 3Y'yi biz bitireceğiz. Demokrasiyi sağlam bir zeminde işletmiyorsanız sağlıklı bir ekonomi olmaz. İddialı bir şekilde söylüyorum. Ağızlarıyla kuş tutsalar enflasyonu düşüremeyecekler. Topyekün gidecekler. Zenginlikten anladığımız 3-5 kişinin zenginleşmesi değil topyekün zenginleşmesi demek.

Ben şimdi sizi özgür bir ülkeye davet ediyorum.''

Öne Çıkanlar