Babacan’dan Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh’e 'geçmiş olsun' telefonu

Babacan’dan Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh’e 'geçmiş olsun' telefonu
DEVA Partisi lideri Babacan, Yahudilere ait mezarlara zarar verilmesi üzerine Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh’i aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gece yarısı Hasköy Mezarlığı'nda Yahudi topluluğu üyelerinin mezarlarına yönelik saldırı dolayısıyla Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanı İshak İbrahimzadeh’ı arayarak "geçmiş olsun" mesajlarını iletti.  

Babacan görüşmede "Hasköy Mezarlığı’na yapılan saldırı nedeniyle Yahudi cemaatine geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Bu saldırı, sadece Yahudi vatandaşlarımıza değil tüm topluma yapılmış saygısızlıktır. Toplumsal barışımız ve huzurumuz her şeyden kıymetlidir. Olayın bir an önce aydınlatılmasını temenni ediyorum" dedi.

'ÇOCUKLARI TEŞVİK EDENLERİN BULUNMASI İÇİN TAKİPTEYİZ'

İbrahimzadeh, Babacan’a iyi dilekleri için teşekkür ederek saldırıyı çocukların gerçekleştirdiğini ancak çocukları bu saldırıya teşvik edenlerin bulunması için takipte olduklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dün akşam saatlerinde Beyoğlu’ndaki Hasköy Mezarlığı’nda Yahudi vatandaşlara ait mezar taşları kırıldı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, konuya ilişkin görüntüleri ilgili kurumlara verdiklerini açıkladı. Saldırı ile ilgili beş çocuğun tespit edildiği ikisinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar