İddia: Babacan, Gül ile yolları ayırdı

İddia: Babacan, Gül ile yolları ayırdı
Gül cephesinin ‘kandırıldık‘ görüşünde olduğu ve ‘kurucu olmayacağız‘ diyerek, Babacan cephesinden gönül almak için yapılan daveti reddettikleri öne sürüldü.

Yeni parti kurma çalışmalarında sona gelen Ali Babacan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün köprüleri attığı iddia edildi. Tüzük çalışması için Ankara'da bir otelde düzenlenen iki günlük kapalı toplantıya Abdullah Gül’e yakın isimlerin çağrılmadığı öğrenildi. Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre son gece bazı isimlerin gönül almak için davet edildiği, "Kandırıldık" görüşünde olan Gül cephesinin, "Kurucu olmayacağız" diyerek reddettiği öne sürüldü. Beşir Atalay, Haşim Kılıç ve Candan Karlıtekin’in yeni partide olmayacağı öğrenildi.

Aylardır kuruluşu ertelenen Ali Babacan'ın partisinin hafta içinde resmiyete kavuşacağı iddia edildi. Yeni partinin kurucu listesi ve tüzükle ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Babacan’ın ters düştüğü öne sürülürken, genç ve kadınlara ağırlık verilecek listede halen milletvekili olan Mustafa Yeneroğlu’nun da yer alacağı belirtildi.

2 GÜN OTELE KAPANDILAR: ÇARŞAMBA TANITIM TOPLANTISI YAPILABİLİR

Babacan, yeni partinin son şeklini oluşturmak için kurucu yapmayı düşündüğü isimlerle Ankara'da iki gün süren toplantı yaptığı öğrenildi. Bir otelde düzenlenen toplantıda tüzük, program ve kurucu isimler masaya yatırıldı.  Kurucu isimlerin evrakları yetiştirebilmesi halinde yarın İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesi verileceği belirtildi. Çarşamba günü ise tanıtım toplantısı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

‘BABACAN CEPHESİ GÜL’ÜN TÜZÜK ÇALIŞMASINA KATKISINI REDDETTİ‘

Ankara’da yapılan toplantıya Gül'e yakın isimlerin davet edilmediği, Gül dışında parti çalışmasında öne çıkan Haşim Kılıç, Beşir Atalay ve Candan Karlıtekin gibi isimlerin de dışlandığı ileri sürüldü. Sözcü'nün edindiği bilgiye göre hafta içinde Gül, Mustafa Baş'ı (Refah Partili  eski vekil) Babacan'a göndererek tüzük çalışmasına son şeklini vermek istedi. Babacan tarafının ise olumsuz yanıt verdiği ve önerileri dikkate almadığı aktarıldı.

‘GÜL CEPHESİ: KANDIRILDIK

Gül'e yakın isimlerin, yaşananları ‘kandırıldık, birileri devreye girmiş olabilir' diye yorumladığı iddia edildi. Gül'ün geri çekilmesinden sonra bazı isimlerin de aktif görev almaktan vazgeçtiği öğrenildi. Babacan'ın çevresi kırgınlığı ortadan kaldırmak için Mehmet Tekelioğlu'nu (Gül'ün eniştesi) arayarak Ankara'daki toplantıya davet ettiği, ancak olumsuz cevap verildiği bildirildi.

KADIN-GENÇLERE AĞIRLIK

Partinin kurucu sayısının 80-90 civarında olması beklenirken, eski vekil sayısının 10-15 arasında olacağı, daha çok kadın ve gençlere öncelik tanınacağı öğrenildi. Bir dönemin önemli bürokratları Birol Aydın, Emin Zararsız’ın da vitrinde yer alacaüi belirtildi.

O VEKİL KURUCU

AKP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu‘nun, Ali Babacan'ın partisinde kurucu olacağı kaydedildi. Kurulacak yeni partinin, ‘vekil transfer etmeme' kararı aldığı belirtildi. Bağımsız kalan isimlere ise kapının açık tutulacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar