Bahçeli CHP'li belediyeleri hedef aldı: Pararel uygulamaların altında kalacaklar

Bahçeli CHP'li belediyeleri hedef aldı: Pararel uygulamaların altında kalacaklar
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın CHP'li belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtmasına yaptığı 'Paralel yapı' suçlamasına destek MHP lideri Bahçeli'den geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kovid-19 Salgınına Karşı Alınan Tedbirler ve Bu Kapsamdaki Siyasi Gelişmeler" hakkında yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin yardımlarını durdurması ve sokağa çıkma yasağında CHP'li belediyelerin ekmek dağıtmasının engellenmesini destekledi.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN HALKA YAPTIĞI YARDIMLARA 'PARALEL UYGULAMA' DEDİ

Açıklamda yenitip koronavirüs (Covid-19) hakkında değerlendirmeler yapacağı belirtilen MHP lideri Bahçeli, konuşmasında CHP'li belediyeleri hedef alarak, CHP'li belediyelerin halka yaptığı yardımlara 'Paralel uygulama' suçlamasında bulundu:

"CHP, Covid-19'a ümidini bağlasa da, salgını geçim kapısı görse de, mutlaka hezimete uğrayacak, belediyeler kanalıyla yapmaya çalıştığı paralel uygulamalarının altında kalacaktır."

'TEHDİT BÜYÜK, HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİLDİR'
Kornavirüs salgını nedeniyle hiç bir yerin güvenli olmadığını belirten Bahçeli, salgını 'işgal' ve 'istila' olarak nitelendirdi:

"Karşımızda dehşet verici, insan bekasını tehdit eden büyük bir musibet bulunmaktadır. Küresel salgın tüm ülkeleri her cepheden vurmak şöyle dursun, adeta işgal ve istila etmiştir. Tehdit büyük, tehlike her yerdedir. Hiçbir yer güvenli değildir. Beşeriyet görünmez bir düşmanın her zeminde görülen ve acıklı şekilde hissedilen sonuçlarıyla boğuşmaktadır.  Salgına hazırlıksız yakalanan, hatta salgının boyutlarını basite ve hafife alan ülkelerin maruz kaldıkları travma ve kayıplar ağır düzeylere yükselmiştir. ABD ve Avrupa ülkelerinin bulanık ve bunalımlı hali buna en açık delildir. Kovid-19 hastalığının etkilerini en aza çekebilmek amacıyla ihtiyaç olan küresel dayanışma ve işbirliği maalesef yeni tartışmalarla sekteye uğramaktadır. Böylesine ağır sorunlu bir dönemde siyasi kaygılarla hareket etmek, fuzuli meselelerden dolayı polemik üretmek bir defa insan haysiyetine, insanlık değerlerine kategorik saygısızlıktır.

CHP'NİN ARDINDAN ÇİN'İ HEDEF ALDI

Çin’in, keni tip koronavirüsü laboratuvar çalışmalarıyla yerküreye yaydığı iddialarını dile getiren Bahçeli, yarasadan bulaştığını belirttiği virüsün üzerinde oynamalar ve eklemeler yapıldığının bazı bilim insanları tarafından iddia edildiğini de belirterek gergin olan ABD-Çin ilişkilerine değindi:

"Çin'in laboratuvar çalışmalarıyla yeni tip koronavirüsü yerküreye yaydığı iddiaları ve isnatları çok sık dillendirilmeye başlanmıştır. Yarasadan bulaşan virüs üzerinde oynamalar ve eklemeler yapıldığı bazı bilim insanları tarafından da ileri sürülmüştür. Bu kapsamda ABD ile Çin arasında ticaret savaşlarından bakiye kalan gerilim bir kez daha canlanmaya, karşılıklı restleşmeye kadar uzanmıştır. ABD'nin bedel ödetmekten bahsetmesi, karşılıklı atışmalarla yükselen tansiyon önümüzde karmaşık ve kaotik bir dönemin varlığına şimdiden delalettir."

'ÇİN'İN ALEYHİNDEKİ İDDİALAR DOĞRUYSA DÜNYA KANLI BİR HESAPLAŞMANIN İÇİNE DÜŞECEK'

Bir adım daha ileri giderek Üçüncü Dünya Savaşı iddialarınıda dillendiren Bahçeli, şayet virüsün Çin'in siyasi gayelerine hizmet maksadıyla imal edildiğinin öğrenilmesi durumunda "Çok vahim ve trajik sonuçları olabilecektir" sözleriyle CHP'den sonra Çin'i de hedefine aldı:

"Üçüncü Dünya Savaşı'na vurgu yapılması, bu çerçevede simülasyon çalışmalarının kamuoyuna yansıması büyük bir açmaz ve tehdittir. Elbette yeni tip Koronavirüs’ün laboratuvar faaliyetleriyle üretildiğine dair bugüne kadar ulaşılmış ve herkesi ikna edecek bir kanıt henüz tespit edilmiş değildir. Şayet virüs Çin'in siyasi gayelerine hizmet maksadıyla imal edilmişse bu durumun çok vahim ve trajik sonuçları olabilecektir. En iyimser ihtimalle ABD'nin Kovid-19 salgınındaki başarısız ve basiretsiz mücadele sürecini karartmak ve üzerini kapatmak amacıyla Çin'i hedef aldığı, dikkatleri başka bir yöne çekmeyi hedeflediği düşünülebilecektir.

Çin'in aleyhine iddialar doğru çıkarsa, dünyanın topyekûn yeni bir cepheleşmenin, kanlı bir hesaplaşmanın içine düşmesi kaçınılmaz olabilecektir. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar