Bahçeli istedi, Gergerlioğlu gözaltına alındı: Türkiye'nin dönüp dolaşıp geldiği yer bu olmamalı

Bahçeli istedi, Gergerlioğlu gözaltına alındı: Türkiye'nin dönüp dolaşıp geldiği yer bu olmamalı
Gergerlioğlu, 'Adalet Nöbeti'nin 5. gününde Meclis'te gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP'li Tanrıkulu, 'Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun' dedi.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Adalet Nöbeti"nin beşinci gününde Meclis'te gözaltına alındı. Lavabodan çıkarılarak gözaltına alınan Gergerlioğlu'nun elbiselerini giymesine ve maske takmasına izin verilmedi. Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına çok sayıda tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medyada verdiği tepkide "Türkiye'nin dönüp dolaşıp geldiği yer bu olmamalı. Tam anlamıyla rezalet. Yazıklar olsun." ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu'nun alınmasına gelen ilk tepkiler şöyle oldu:

TANRIKULU: ZULMÜNÜZE, ZALİMLİĞİNİZE LANET OLSUN

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, milletvekilliği düşürülen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Adalet Nöbeti" tutan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınması tepki gösterdi. Tanrıkulu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili dostum Gergerlioğlu TBMM’de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı. Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun..." düşüncesini dile getirdi.

CHP'Lİ AĞBABA: TAM ANLAMIYLA REZALET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: "Bahar bayramına bu görüntülerle uyanmak... Meclis’te adalet nöbetini sürdüren Gergerlioglu lavaboda abdest alırken, kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden gözaltına alındı. Türkiye'nin dönüp dolaşıp geldiği yer bu olmamalı. Tam anlamıyla rezalet. Yazıklar olsun."

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: "Vekâletini üstlendiğimiz aziz milletimize (ve dünyaya) ne diyeceğiz; bu çarpık ve çirkin tabloyu nasıl izah edeceğiz?"

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Avukat Ali Mahir Başarır: "Meclis’te adalet nöbetini sürdüren Gergerlioglu lavaboda abdest alırken, kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden gözaltına alındı, demokrasi adına özgürlük adına ve hukuk devleti adına utanç verici bir durum".

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Abdest alırken bir milletvekiline, hem de meclis çatısı altında girişilen bu zorba tutumu kınıyorum."

Burdur CHP Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Göker: "Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis'te lavaboya çıktığı sırada gözaltına alındı."

Gazeteci Melis Alphan: "İktidarda AKP olmasaydı ve AKPli bir vekil abdest alırken tutuklansaydı, bunu 1000 yıl herkesin başına kakarlardı.  Kendilerine yapılmasını istemedikleri ne varsa diğer herkese yapıyorlar. Bunlar da böyle. #HalkınVekiliGözaltında"

SANATÇI FERHAT TUNÇ: TARİHE UTANÇ OLARAK GEÇECEK

"Tarihe utanç olarak geçecek bir görüntü! Sayın Gergerlioğlu Adalet nöbetindeyken abdest almak üzere grup odasını terk ediyor, o sırada polis ordusu tarafından kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden lavaboda gözaltına alınıyor #HalkınVekiliGözaltında"

TEMELLİ: DARBECİLER İŞ BAŞINDA

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösteren önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle: "Halkın, Meclisin iradesini yok sayan Darbeciler iş başında,  #HalkınVekiliGözaltında"

BAHÇELİ, ‘GAZİ MECLİS’TEN BEHEMEHÂL ÇIKARILMALIDIR’ DEMİŞTİ

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini "adalet ve hukukun harfiyen uygulanması" olarak nitelendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, Gergerlioğlu'nun Meclis'te başlattığı eyleme de tepki göstererek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u "göreve çağırdı". Bahçeli dünkü paylaşımında, "Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir" ifadesini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da bir başkasına ait tweeti, retweet (paylaştığı( için Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2018'de 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla 18 ay hapse mahkum edildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı ve TBMM'de yapılan oylamayla 17 Mart'ta milletvekilliği düşürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar