Bakan Akar: Afganistan'daki havaalanına talibiz

Bakan Akar: Afganistan'daki havaalanına talibiz
'Bu konudaki temaslarımız sürüyor.'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  "Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor" dedi.

Afganistan'da ABD'nin çekilmesinin ardından Taliban'ın etkisini arttırması sonrası onbinlerce Afgan başka ülkelere göçerek mülteci olmak zorunda kalmıştı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kahramanlık ve fedakarlık hikayesi bitmedi, devam ediyor. Mehmetçik tarih yazmayı sürdürüyor. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 18 bin 313, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde ise 1 Ocak'tan bugüne 1631 terörist etkisiz hale getirildi.

Şartlar oluşursa Afgan kardeşlerimizin güvenliği, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması, Afgan kardeşlerimize destek olması için havaalanını işletmeye talibiz. Bu konudaki temaslarımız sürüyor.

Yangınla mücadele çalışmalarına 4 İHA, 5 çıkarma gemisi, 1 karakol gemisi, 4 helikopter, 50'den fazla itfaiye aracı, arazöz ve iş makinesi ile 600'den fazla personelle katkı sağlıyoruz.

Öne Çıkanlar