Sivil ölümleri için 'Onlar etek giymiş teröristler' dedi

Sivil ölümleri için 'Onlar etek giymiş teröristler' dedi
Mili Savunma Bakanı Canikli, Afrin operasyonunda sivillerin öldüğüne dair haberler için 'Bir zayiat varsa onlar sivil gibi görünen etek giymiş teröristlerdir' dedi

HABER MERKEZİ - TBMM Genel Kurulu'nda hükümet adına söz alan Mili Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin'e yönelik operasyonda sivillerin öldürüldüğüne yönelik bütün iddiaların yalan olduğunu öne sürdü. Sivil kayıp haberlerinin manipüle edilmiş belli algı oluşturmaya yönelik olduğunu iddia eden Canikli "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivillerin zarar görmemesi için gösterdiği hassasiyet takdire şayandır" dedi. Canikli, hiçbir ülkenin ordusunun bu kadar titiz bir operasyon gerçekleştirmediğini de öne sürdü.

Sivil olduğu belirtilen kayıplar için 'Onlar etek giymiş teröristler' diyen Canikli şunları söyledi:

"Sivil kaybı şu olabilir; etek giyen teröristler var. Bu doğru gerçekten. Burada da aynısını yapıyorlar. Yani sivil olarak etek giyen teröristleri kastediyorlar çok büyük bir ihtimalle. Bir zayiat varsa onlar sivil gibi görünen, görünmek isteyen ama etek giymiş teröristlerdir. Karıştırmamak lazım. Onlar sivil değil, onlar terörist. Özellikle sivil kıyafeti içine girerek uluslararası kamuoyunda Türkiye'ye yönelik bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, hepsi bu. Orada esas katliamı yapan, zorla insanları, çocukları sözde askere almaya çalışan ve karşı çıktıklarında katleden, terör örgütü. Konuşulması gerekiyorsa, eleştirilmesi gerekiyorsa bunun eleştirilmesi gerekiyor. Katliam varsa katliam bu. Terör örgütü bütün halkı, oradaki on binlerce insanı canlı kalkan yapıyor."

Öne Çıkanlar