Bakan manipülasyon mu yapıyor? Nebati'nin özel toplantıda söylediği sözler sızdı

Bakan manipülasyon mu yapıyor? Nebati'nin özel toplantıda söylediği sözler sızdı
Bakan Nebati'nin ekonomistler ve akademisyenlerle yaptığı toplantıda, 10 milyar dolar döviz bozduracak şirketlerden bahsetmesi, 'Bu manipülasyon değil mi?' sorusunu sordurttu.

ARTI GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin hafta sonu ekonomistlerle bir araya geldiği toplantıda sarf ettiği birtakım sözler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 

Nebati, cumartesi günü ekonomistler ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir görüştürme gerçekleştirdi. Toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü. 

Bakan Nebati toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Değerli akademisyenlerimiz ve ekonomistlerimiz ile oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Öncelikli hedefimiz olan finansal sektörde istikrar ve güveni sürdürülebilir kılmak amacıyla tüm paydaşlarımızın desteğini ve yol gösterici tavsiyelerini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

TOPLANTIDA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

Toplantı gerçekleştikten sonra kafalarda toplantıda konuşulanların ne olduğu sorusu kaldı.

Toplantıda konuşulanların bir kısmını ekonomist Uğur Gürses, T24'te yer alan köşesinde gündeme getirmişti.

Geçmiş dönemlerde kamu bankaları Halkbank'ta ve Ziraat Bankası'nda Genel Müdür Yardımcılığı yapan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Twitter'dan paylaştığı mesajında, toplantıda konuşulanları açıkladı. Toplantıda konuşulan sözlerin altına düşülen notlar dikkat çekti.

İşte o toplantıda konuşulanlar:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar