Balıkesir Üniversitesi'nde 'adrese teslim' kadro iptal edildi

Balıkesir Üniversitesi'nde 'adrese teslim' kadro iptal edildi
'Tarımda kooperatifleşme, Balıkesir’de zirai ve ticari hayat üzerine çalışmalar yapmış olmak' kriteriyle açılan kadro, iptal edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen yıl 9 Mart’ta "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayınlamıştı. Yönetmelikte, "İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez" denilmişti.

TARIM KOOPERATİFİNDEN ANLAYAN CUMHURİYET TARİHÇİSİ

YÖK’ün bu kararına karşın üniversitelerin akademisyen ilanlarının "kişiye özel" hazırlandığı iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor.

Son olarak, Balıkesir Üniversitesi’nde, geçen cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanan bir ilanda, Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda doktor öğretim üyesi alınacağı duyuruldu.

İlanın şartları arasında "Tarımda kooperatifleşme, Balıkesir’de zirai ve ticari hayat üzerine çalışmalar yapmış olmak" kriterlerinin yer alması, kadronun "kişiye özel" hazırlandığı iddiasına neden olmuştu.

Balıkesir Üniversitesi, Resmi Gazete’de bugün yayınlanan ilanla söz konusu kadro ilanının iptal edildiğini duyurdu. (ANKA)

Öne Çıkanlar