Barış Atay'dan Soylu'ya 'Erdoğan' hatırlatması

Barış Atay'dan Soylu'ya 'Erdoğan' hatırlatması
TİP Genel Başkan Yardımcısı Atay, organize suç örgütü lideri Peker'e verilen 'koruma polisini' İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte çekilen görüntülerini hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü Sedat Peker'in iktidara ilişkin iddiaları üzerinden muhalefeti hedef alarak, "Mafya konusunda tek yapamadığımız, her seçim kaybeden siyaset mafyasının, Türk siyaseti'ne musallatlığına çaresiz kalmaktır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINI HATIRLATTI

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın organize suç örgütü lideri Peker'le çekilen görüntülerini hatırlattı. Atay, Soylu'ya seslenerek, "O şahsın arkasına sığınmakla suçladığınız muhalefeti tehdit ederken ne gibi bir girişimde bulunduğunuzu ya da bu şahsın Erdoğan ile nasıl fotoğraf çekilebildiğini açıklarsınız sanırım" dedi.

Soylu'nun açıklamasında, 'iftira' dediğini belirten Atay, "İftira olduğu sonucuna ulaştığınız soruşturma dosyaları nerede? Bunlarla ilgili ne çalışma yapmıştınız şimdiye kadar? Bu herif bir buçuk yıl öncesine kadar miting düzenleyip insanların kanıyla duş alacağını söylüyordu. Suriye’de cihatçılara malzeme desteği sağlıyordu, medyadan ödül alıyordu. Siz ne yapıyordunuz peki o zaman?" diye sordu.

'PEKER'E KORUMA POLİSİNİ KİM VERDİ?'

Atay, şöyle devam etti:

"Kırmızı bültenle aranacak kadar tehlikeli birinin, o şahsın arkasına sığınmakla suçladığınız muhalefeti tehdit ederken ne gibi bir girişimde bulunduğunuzu ya da bu şahsın Erdoğan ile nasıl fotoğraf çekilebildiğini açıklarsınız sanırım.

Bir organize suç örgütü yöneticisine koruma polisinin verilmesi size bağlı hangi birimin talebidir? Bakan olarak neye dayanarak bu talebi onayladın? Koruma polislerinin görevi ne zaman bitti? O sırada Sedat Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı?

Hiçbirine cevap vermiyorsun ama eski de olsa şunu sorayım bir de; Sedat Peker hakkında açılmış soruşturmayı kendisine haber veren İstanbul Emniyeti’nde görevli -SP’nin tabiriyle- vatansever polis memurunun kim olduğunu tespit ettiniz mi? Ettiyseniz sonuç ne oldu?"

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar