Erkan Baş: Üçüncü ittifakı yaratmak için sözleşiyoruz

Erkan Baş: Üçüncü ittifakı yaratmak için sözleşiyoruz
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 'Sağcılıkta yarışanlara ve sola bakmaya cesaret edemeyenlere karşı biz ‘Üçüncü İttifakı’ yaratmak için hep beraber sözleşiyoruz' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 61’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde  "Müdahale Kongresi"  düzenledi. Kongre Merkezine, "Yaşasın sosyalizm" yazılı pankart asıldı. Bunun yanı sıra, "Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganı atıldı. Kongreye işçiler, gençler, kadınlar ve parti üyeleri yanı sıra binlerce kişi katıldı.

'SOSYALİST TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTİYORUZ'

Kongrede konuşan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, "Sosyalist Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz" diyerek, Türkiye’nin yüzde 99’unun çalıştığını yüzde 1’nin ise yediğine işaret etti. Sosyalist Türkiye Cumhuriyeti’ni istemenin saçma olduğunu söyleyenlere de seslenen Kadıgil, "Saçma olan bizim istediğimiz dünya değil, saçma olan içinde yaşadığımız, maruz kaldığımız bu dünya" dedi.

‘SARAY REJİMİNİ YENECEĞİZ’

 "AKP’den değil, AKP’ler yaratan bu düzenin kendisinden kurtulmak istiyoruz" diyen Kadıgil, "Okullarımızı, meclisimizi, derelerimizi, hastanelerimiz, hepsini bu haramilerden geri alacağız. Bu yolda yalnız değiliz" ifadelerini kullandı.

‘YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ’

Kadıgil’in konuşmasının ardından Moğollar grubu sahne aldı. Moğolların ardından etkinliğe katılamayanların gönderdiği tebrik mesajları okundu. Mesajları okunan isimler şu şekilde: "Rıza Türmen, Şebnem Gürsoy, Afşar Timuçin, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Selahattin Demirtaş."

Demirtaş’ın mesajının okunmasının ardından salonda "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları yükseldi.

Tebrik mesajlarının ardından TİP'in sonuç bildirisi okundu.

İŞÇİLER KÜRSÜDE SÖZ ALDI

Daha sonra direnişleri ile Türkiye’nin her yanından ses veren işçiler, sahneye çıktı. Farplas Fabrikası’nda çalışan ve haklarını istediği için işten atılan TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşıl, söz aldı.  Taleplerinin yalnızca insanca yaşamak olduğunu söyleyen Dolaşıl, "Bizler Türkiye’deki işçi sınıfı hareketinin genişlemesi, sosyalist mücadelenin büyümesi, kan emici burjuvazi ve onun siyasi temsilcilerine karşı mücadeleyi büyütmek için toplandık. Bizler bu göreve talibiz. Büyük bir tarihin yanında bizim direnişimiz belki bir damla" dedi.

DİRENENLERİ SELAMLADI

Daha sonra söz alan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Lila, Migros depo, Yemeksepeti ve Farplas işçilerini eylemlerini selamladı.  Baş, "Kayyuma direnen Boğaziçilileri, Barış Akademisyenlerini, Gülsüm-Sami Elvan'ı alkışlayalım. Bizim kahramanlara ihtiyacımız yok, işte buyuz, bu salonu dolduranlarız, biz ülkenin aydınlık yüzüyüz. Bizim sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. İşte biz buradayız" diyerek direnen herkesi selamladı.

'ERDOĞAN’A AND OLSUN Kİ HESAPLAŞACAĞIZ!'

Ülkeyi işçi sınıfının değiştireceğini ifade eden Baş, "Amacımızı gizlemiyoruz. Amacımız bu düzene son vermek. Biz artık başka bir dünya mümkün demiyoruz. Bu dünyayı yeniden başka şekilde kuracağız diyoruz" diye konuştu.  "Erdoğan’a and olsun ki hesaplaşacağız!" diyen Baş, "Hesaplaşacağız ki geri dönmesinler. Bu büyük yürüyüşün temel hedefi bir yeniden kuruluştur. Bizden çaldıklarını geri alacağız. Gönlümüz rahat, ufkumuz açık. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Biz bu ülkenin insan gücünün zenginliğine güveniyoruz. Biz bu ülkeyi yeniden laik bir ülke haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

‘O FOTOĞRAFA SIĞMAZ’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine bir araya gelen siyasi parti liderlerinin çektiği fotoğrafa tepkisini dile getiren Baş, "Biz bu kâbusu bitirme konusunda kararlıyız. Türkiye, dün akşam yayınlanan o fotoğrafa sığmaz. Bugün AKP'nin yıkılışı için gün sayıyorsak, bu en çok halkın eseridir. Türkiye'nin geleceği halk ittifakıdır. Türkiye'de siyaseti yeniden kurmak istiyoruz. Saray soytarıları size sesleniyoruz, bugün büyük bir adım attık. Saray iktidarı yıkılacak, emekçilerin düzeni kurulacak!" diye belirtti.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK VURGUSU

"Sağcılıkta yarışanlara karşı, sola bakmaya cesaret edemeyenlere karşı biz ‘Üçüncü İttifakı’ yaratmak için hep beraber sözleşiyoruz" şeklinde konuşmasını devam eden Baş, "Solu yok sayanları, emekçileri yok sayanların, işçileri yok sayanların, Kürtleri yok sayanların bu ülkede geleceği yok" diye konuştu.  Baş’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

‘PAZARLIĞIMIZ YOK’

Baş son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu yürüyüş sadece TİP ile sınırlı bir yürüyüş değildir. Türkiye siyasetinde halkın damga vuracağı yeni bir dönemi açmaya dönük bir davet bir çağrıdır. Defalarca söyledik. Buradan tekrar ediyoruz; TİP’in kendisine dair hiçbir beklentisi, talebi ve pazarlığı yoktur. Bu gün sokakta hak mücadelesini kim veriyorsa, Kaz Dağları’nda Karadeniz’de toprağı için kim direniyorsa, Taksim’de hangi kadın rejime meydan okuduysa SOMA’da Ermenek’te kim mücadele ettiyse, laiklik ve özgürlük için kim kendini ortaya koyduysa, ayrımcılığa kim karşı çıktıysa ve barış için kim ortaydaysa o bizim de temsilcimizdir. Biz onu kendi temsilcimiz olarak zaten kabul ediyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar